Minden jegy elkelt

2022.11.27. 10:13

Valmar és NECC PARTY a gólyabálon – Telt házas este a Széchenyi-egyetemen

Sosem fordult még elő a Széchenyi István Egyetem Gólya- és Öregdiák Báljának történetében, hogy az esemény napján nem volt jegyárusítás – az idei évben ez is megtörtént. A Valmarral és a NECC PARTY-val fémjelzett rendezvényre hamar elkapkodták a belépőket az érdeklődők, hogy a szokásos gólyaavatás után hajnalig ropják a tánctéren. Szép számmal visszatértek egykori hallgatók is alma materükbe, hogy a régi barátokkal találkozva ismét együtt szórakozzanak.

Széchenyi István Egyetem

Fotó: Májer Csaba József/SZE

A Gólyahét után az őszi szemeszter legnagyobb (és egyben legtöbb résztvevőt megmozgató) hallgatói rendezvénye a Gólya- és Öregdiák Bál, amelyet idén is közösen szervezett meg a Helix Hallgatói Rendezvényszervező Iroda és a Széchenyi István Egyetem.

Telt házas rendezvényt zártunk, már napokkal a bál előtt minden jegyet eladtunk. Ilyen nagyfokú érdeklődést korábban sosem tapasztaltunk” – utalt a rendkívüli jegyértékesítési számokra Hering Petra, az esemény egyik főszervezője.

Egyetemi polgárok számára hallgató, alumni és alkalmazott kategóriákat különböztettünk meg, így a megfelelő státusz ellenőrzése után a széchenyisek közösségébe tartozó érdeklődők kedvezményes áron vásárolhattak jegyet. Külsős vendégeinknek úgynevezett kísérő jegyet tudtunk biztosítani, némileg magasabb összegért” – fejtette ki a főszervező.

A bálon dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi stratégiai elnökhelyettese és Pék Márton, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke köszöntötte a bálozó sokaságot, majd Aschenbrenner András mondott pohárköszöntőt. A gólyákat esküjük letétele után egyetemi polgárrá fogadta a széchenyisek közössége.

Szerintem senki sem szeretne kihagyni egy ilyen rendezvényt. Olyan, mint a Gólyahét. Aki szeret közösségben lenni, szórakozni, az biztosan vett jegyet” – mondta portálunknak a soproni Tóth Petra, aki logisztikai mérnöki tanulmányait kezdte meg szeptemberben a Széchenyi István Egyetemen. „Különleges hangulata van az eseménynek, és nagyon színvonalas a díszítés. Egy évben egyszer fordul elő, hogy több száz hallgatótársammal együtt szórakozhatok egy bálon, szerintem ez vonzott ide mindenkit” – vélekedett.

A rendezvény nevében nem véletlenül szerepel az öregdiák kifejezés, hiszen minden évben visszalátogat az alma materbe számos korábban itt végzett hallgató. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a gólyabál – a Gólyahét és az egyetemi napok mellett – fix találkozási pont az alumniközösség számára.

Régóta az egyetem padjait koptatom, egy éve már a katedra másik oldalán is, így idejét láttam, hogy én is részt vegyek a gólyabálon. Mikor, ha nem most?” – tette fel a kérdést Kovács Márió végzett gépészmérnök mesterszakos hallgató, aki jelenleg a Multidiszciplináris Műszaki Tudományi Doktori Iskolája PhD-hallgatója. „Sok régi ismerőssel futottam össze, nagyon jó volt hosszú idő után újra találkozni és feleleveníteni a régi emlékeket. Másrészt úgy érzem, ez a rendezvény nekünk szól: nekem is, a gólyáknak is, mert mindannyian széchenyisek vagyunk. Otthon érzem magam itt” – fogalmazott a doktoranduszhallgató. 

Úgy látszik tehát, hogy a kulturált szórakozásra óriási igény mutatkozik a fiatalok részéről. Kit a közösség, kit a nosztalgia, kit a hangulat hozott el a Győr Városi-Egyetemi Csarnokba erre az estére, de egy biztos: emlékezetes volt. Tanúskodjon erről alábbi galériánk, amelyben megörökítettük a legjobb pillanatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában