Ajándékozás

2022.12.06. 18:46

Motoros Mikulás kereste a gyerekeket - 3 helyszínen osztott ajándékot a Rábaközben - Fotók

A pásztori motorosok baráti körének Mikulása idén is felkereste a gyerekeket. Két faluban osztotta ki csomagjait.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. Kovács Attila

Idén is útra kelt a Rábaközben működő Slusszos Vaddisznók Motoros Baráti Kör Mikulása, hogy megajándékozza a gyerekeket. Ezúttal a rábaszentandrási óvodában, a farádi óvodában és a bölcsődében lepte meg a legkisebbeket. A motorosok úgy tartják: miközben saját hobbijuk örömet okoz számukra, kötelességük, hogy másokat is segítsenek, ha módjukban áll. 

A jótékonyság, az ajándékozás tehát nem áll messze a slusszosoktól. Az idei volt a harmadik alkalom, hogy óvodákat kerestek fel a térségben. Akciójukat jórészt saját zsebből fedezik, de környékbeli vállalkozók is mögéjük álltak és támogatták kezdeményezésüket. 

"Köszönjük mindenkinek, aki segítette, hogy Mikulásunk e három helyszínen kioszthassa ajándékait. Endrédy János barátunknak külön is köszönjük, hogy idén is magára öltötte a piros jelmezt és krampuszaival elvitte a csomagokat a gyerekeknek" - mondta Bognár Ákos, a motoros barátok vezetője.

A pásztori székhelyű baráti kör idén még egy zárórendezvényt tart, illetve már szervezik a jövő évi programokat. 2023-ban is megrendezik például Pásztoriban a Veterán Jármű és Motoros Találkozót. Júniusban lesz, három napos és a jótékonyság jegyében tartják meg. 

"Minden évben gyűjtést rendezünk a találkozón, melyen mindig komoly összeg jön össze. Rászoruló családokat, árván maradt gyermekeket támogatunk. Év közben is, ha szükség van rá és módunkban áll, szívesen állunk jó ügyek mögé. Együttműködünk például a megyebeli motoros csoportokkal is. A hátunkra elkészült az úgynevezett nagy felvarró, ami az elvégzett munka eredménye és az jelenti, hogy elismerik tevékenységünket. Pásztoriban megvásároltuk a régi tejcsarnok épületét, így most már egy saját bázisunk is van, ahol összegyűlhetünk" - fogalmazott Bognár Ákos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában