Versenyben

2023.01.26. 08:30

Dokumentumfilm készült a győri lottómilliomos házaspár életéből

A Fortuna vendégei című film a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál Légy boldog! szekciójának egyik versenyfilmje.

kisalfold.hu

A lottónyertes házaspár életével lapunk is több alkalommal foglalkozott. A sikert és a nehézségeket is bemutattuk. Ezekről itt, itt , itt és itt olvashat.

Kálmán Mátyás, a film rendezője és operatőre nyolc éven át követte nyomon Andraschek László és felesége, Anikó életét.
2013 októberében vette fel a kapcsolatot Anikóval és Lacival, akik skandináv lottón nyertek 632 millió forintot, és azonnal a figyelem középpontjába kerültek. Kálmán Mátyás elmondta, hogy először azzal a gondolattal vágott bele filmkészítésbe, hogy bemutassa, milyen a lottómilliomosok élete, amibe - mint fogalmazott - bele van kódolva a dráma. Az első találkozás után már kiderült Kálmán Mátyás számára, hogy nem ez az ami a legfőbb momentum lehet, hanem az, hogy teljesen másként képzelték el a nyeremény utáni életüket - derül ki a film.hu podcastjéből. 

A  Fortuna vendégei című film külföldi finanszírozással tudott megszületni. Több, mint három év forgatás és legalább ugyanennyi utómunka után tavaly a Szarajevói Filmfesztiválon debütált. Hazánkban a január 21-én indult Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon pedig ma (január 26-án) láthatja a közönség. A film a Légy boldog! szekció egyik versenyfilmje.

A mai premierre ugyan már minden jegy elkelt, de pénteken és vasárnap újra látható lesz a film.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában