Nagy fogás

2023.02.01. 11:26

Nem jött be a veszkényi fedősztori - Három és fél tonna illegális fémhulladékot foglalt le a NAV - videó

Három és fél tonna bontott fémhulladékot vitt volna két férfi a fémtelepre Nyárádnál, de hamar lebuktak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a szállítmányt lefoglalták.

kisalfold.hu

Egymás után, lépésben haladt a két furgon, tömve használt, bontott autóalkatrészekkel, amikor a pénzügyőrök ellenőrizték. Az egyik sofőr azt mondta, hogy az összes bontott autóalkatrész az övé, azokat egy, korábban autóbontással foglalkozó embertől vásárolta Veszkényben, azért, hogy fémfajtánként eladja. A vásárlásról bizonylattal nem rendelkezett.

"A fémkereskedelmi szabályok szerint természetes személy, saját ingatlanán, legfeljebb három köbméter fémhulladékot tárolhat, mely egyértelműen az ingatlanhoz köthetően keletkezett. Fémhulladék felvásárlása kizárólag fémkereskedelmi engedéllyel végezhető. A NAV munkatársai fémkereskedelmi törvénysértés miatt indítottak eljárást" - közölte portálunkkal közölte Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában