Kettős gyilkosság kísérlete

2023.02.08. 18:07

A féltékenység vezethetett a kaszaboláshoz Győrben - Kérdés, hogy előre kitervelt volt-e

A nő tavaly januárban vágta meg volt férjét az arcán és annak társaságában lévő nőt a nyakán, kezén, lábán egy tapétavágó szikével. Ezt a novemberi tárgyaláson elismerte, de azt továbbra is tagadja, hogy szándékosan bántani akarta volna őket. A mai tárgyaláson tanúként hallgatta meg a bíróság a kaszabolást elszenvedő két sértettet. A volt férj, azt mondta már nem haragszik feleségére a történtek miatt.

Simon Roberta

A nő szerette volna, ha korábbi férje visszaköltözik hozzá. Azért ment el a férfi lakására, mert szerette volna rendezni a kapcsolatukat. Akkor ragadták magukkal az indulatok, amikor a lakásban meglátott egy másik nőt.

Fotó: Csapó Balázs

Az eset után az arcán megsérült férfit a kórházban hallgatták ki a rendőrök. Szerdán azonban újra felidézte a bíróságon a feleségével való viszonyát és a tragikus este történéseit.

V. Tamás sértett, volt feleségéhez hasonlóan vázolta fel a kapcsolatukat. Több mint tíz éve váltak el, azonban három közös gyermeküket azután is együtt nevelték nagybajcsi otthonukban. 2020 decemberében a férfi Győrbe költözött testvére lakásába, de az asszonnyal ezután is tartották alkalomszerűen a kapcsolatot. 

- A családomat támogattam, amiben tudtam, miután elköltöztem találkozgattunk, néha Nagybajcson, néha Győrben. Időközben ismerkedtem meg Júliával. A feleségem ismerte őt, találkozott vele korábban, de azt csak sejthette, hogy több van köztünk. Féltékeny volt, nem akarta, hogy barátnőm legyen - véli V. Tamás.

A férfi szerint viharos volt a házasságuk, sokszor veszekedtek, de mindig megoldották. Úgy fogalmazott le tudta csillapítani feleségét, ha dühbe gurult, ezért lepte meg, hogy tavaly januárban először gázsprével, majd szikével támad rá.

A tanú dr. Bóka Tibor bírónak azt is bevallotta, hogy korábban többször bántotta, kezet emelt feleségére, azonban csak egyszer lett belőle büntetőügy.

- A történtek előtt felhívott telefonon a volt feleségem, hogy szeretné, ha visszaköltöznék a közös családi házba és ha rendeznénk a kapcsolatunkat. Mondtam, hogy hétvégén beszélhetünk róla. Később írt nekem üzenetet, hogy este átjön, mert szeretne kibékülni, de nem reagáltam rá - fogalmazott a volt férj.

 A volt férj vallomásából azt derül ki, hogy nem gondolja, hogy egykori felesége szándékosan akarta volna őket bántani, hanem inkább a féltékenység miatt, hirtelen elborult az agya. A keddi tárgyaláson tanúként hallgatták meg a másik sértettet is, azt a nőt, akit a vádlott szintén több helyen - nyakán, lábán és kezein - megvágott a szikével. Őt az eset után, másnap reggel sokkos állapotban találták meg a rendőrök Győrben.
Fotós: Csapó Balázs

Ezután felgyorsultak az események. Miután a vádlott bekopogott volt férje győri otthonába és meglátta az ágyban fekvő nőt, elszabadultak az indulatok. Szó-szót követett, a feldúlt asszony táskájából előkapott egy gázsprét, azonban a férfi azt kicsavarta a kezéből és messzire hajította. Közben a vádlott a lakásba sietett és elkezdte számon kérni az ott tartózkodó nőt, majd elborult fejjel, kezében egy szikével kaszabolni kezdett. Amikor a nő elrohant, a vádlott, volt férjének is nekiesett. A szikével a férfi arcán két helyen is mély vágásokat ejtett.

 

Az ügyben az a fő kérdés, hogy a volt feleség azért vitte-e magával a tapétavágót, mert bántani akarta a férfit és új párját vagy csak a vita hevében, hirtelen került a kezébe.

 

V. Tamás a vádlottal hasonlóan emlékszik a történtekre: - Amikor a gázsprét kicsavartam a kezéből kicsit dulakodtunk és meglöktem. Ekkor leesett a táskája és ami benne volt, kiborult. De nem tudom, hogyan került a szike a kezébe, mert nem láttam - mondta a tanú.

A vádlott szerint ekkor, indulatból vette kézbe a táskájából kieső sniccert, amit hetek óta ott tartott. Állítása szerint egy lakásfelújítás miatt vásárolta, de hasznát vette a munkája során is, ezért volt a táskájában.

A volt férj vallomásából azt derül ki, hogy nem gondolja, hogy egykori felesége szándékosan akarta volna őket bántani, hanem inkább a féltékenység miatt, hirtelen elborult az agya. - Amiatt lett ideges, mert meglátta, hogy ott van Júlia - mondta a férfi.

A tárgyaláson a bíró másodszorra is megkérdezte a volt férjet, hogy haragszik-e a történtek miatt a vádlottra. Hosszas szünet után azt mondta: Szeretném, ha rendbe szedné magát!

- A gyermekeivel azóta tartja a kapcsolatot? - kérdezte dr. Bóka Tibor bíró. - Nem. Próbálkoztam, de nem akarják - válaszolta elcsukló hangon, könnyes szemmel az apa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában