Előkészítő tárgyalás

2023.03.20. 16:22

Fegyverrel támad a főnökére a győri férfi, mert nem kapott szabadságot

Előkészítő ülést tartottak hétfőn a Győri Járásbíróságon, annak a győri férfinak az ügyében, aki egy töltetlen, ám éles lőfegyverrel fenyegette meg főnökét a győri kórházban.

kisalfold.hu

Illusztráció: pixabay.com

A vádirat szerint a vádlott a győri kórház alkalmazottjaként dolgozott targoncás munkakörben. Tavaly márciusban szabadság kiadását kérte közvetlen felettesétől, aki néhány nap haladékot kért a munkaszervezéssel kapcsolatos feladatok megoldása érdekében. A férfi ezen felindulva elhatározta, hogy a következő napon egy pisztollyal megfenyegeti a főnökét. Ennek megfelelően is cselekedett, másnap a reggeli órákban késéssel ugyan, de megjelent munkahelyén. Az adminisztrátori irodákhoz érve a ruhájából ból egy fegyvert vett elő és  közölte a jelenlévőkkel, hogy miután beért a munkába a felettese, lelövi.

A zavartan viselkedő vádlott - egyik munkatársa felszólítására - ellenállás nélkül átadta a pisztolyt, majd egy órán belül elhagyta a helyszínt. A férfi munkahelyén lefoglalt 6 miliméter Flobert kaliberjelű Keserű Mod VZD típusú hétlövetű forgópisztoly a jogszabály értelmében működőképes lőfegyvernek minősül. A megszerzéséhez és tartásához rendőrség által kiállított engedély szükséges, amivel a vádlott targoncás nem rendelkezett. A férfi fegyveréhez töltény nem tartozott, de a terhére rótt bűncselekményt töltetlen állapotú pisztollyal valósította meg, ezért lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt emeltek ellene vádat. A férfinak még a cselekmény napján megszűnt a munkaviszonya.

A 45 éves vádlott a hétfői előkészítő ülésen beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is, de a bíróság nem fogadta el a nyilatkozatát. Elrendelték a férfi elmeorvosi szakértői vizsgálatát. A cselekményért akár nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában