Irodák és műhelyek

2023.06.01. 15:06

Elkészült az új soproni inkubátorház - fotók

A tervek szerint július elsején költözhetnek be az első cégek az új soproni inkubátorházba, amely az M85 gyorsforgalmi út Sopron-Kelet csomópontja közelében helyezkedik el.

Papp Fanni

Az inkubátorház kivitelezési munkálatait a FÉSZ Zrt. és a STETTIN-HUNGARIA Kft. közösen végezte 14 hónap alatt, ami márciusban ért véget. 

A beruházás a városvezetés és a Sopron Holding Zrt. együttműködésében 2,6 milliárd forint kormányzati támogatásból valósult meg. Célja, az új vállalkozások városba települése mellett, hogy a helyi vállalkozók számára is új, korszerű telephelyeket biztosítson Sopronban.

 A fejlesztés hozzájárul a helyi gazdaság erősítéséhez, mely kiemelt cél a városvezetés számára.

A városvezetés a kivitelezőkkel együtt csütörtökön sajtóbejárást tartott, ahol bemutatták az Innovációs és Technológiai Centrum (ITC) területén megépült inkubátorházat. A bejáráson Farkas Ciprián polgármester elmondta, a jelenlegi nehéz, háborús gazdasági helyzetben kiemelt jelentősége van annak, hogy városban olyan fejlesztések valósulnak meg, melyek tovább erősítik a helyi vállalkozásokat és a helyi gazdaságot. 

- Az új inkubátorházban lehetőség van műhelyet, raktárat és irodát is bérelni, a pályázati feltételek pedig mindenki számára elérhetőek az önkormányzat honlapján. Az inkubátorház a bérelhető egységeken kívül tartalmaz közösségi tereket, tárgyaló és előadótermeket is

 - tette hozzá a polgármester.

Az új inkubátorház kialakítása a környezettudatosság és az energiahatékonyság jegyében zajlott. Az épület fűtési és hűtési hőenergiáját hőszivattyúk biztosítják, az áramellátást pedig napelemrendszer támogatja. Az ingatlan teher- és személygépjárművel egyaránt jól megközelíthető, számos parkolóhely áll a bérlők, az itt dolgozók, és az épületbe érkező vendégek rendelkezésére.

Az inkubátorházban június 15-én nyílt napot tartanak, amikor minden érdeklődő megnézheti az irodákat, műhelyeket. Regisztrálni a [email protected] e-mail-címen lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában