BL Final4

2023.06.03. 07:11

Női kézilabda BL-elődöntő - Audi ETO–Vipers 35-37 - nem jutott döntőbe a győri csapat

Az első félidőben volt hét gól is az ETO hátránya, amit a szünetre sikerült öt gólra csökkenteni. A második félidő hajrája szoros lett, de egyenlítenie nem sikerült a győrieknek.

kisalfold.hu

A győri csapat koncentráltan melegített be.

Fotó: Rákóczy Ádám

Audi-ETO–Vipers Kristiansand 35-37

Percről percre

60. perc: Nze Minko góljával kezdődik az utolsó perc. 35-36. Norvég időkérés 30 másodperccel a vége előtt. Nyolc másodperccel a vége előtt gólt szerez Vjahirjeva, így a Vipers Kristiansand jut a BL döntőjébel. 35-37

59. perc: Megvan a labda! Ryut gáncsolja el Jerábková, két percre így kiáll. Gros lövését védi Lunde.

58. perc: Jerábková labdát veszít. Oftedal passza nem jó Győri-Lukácsnak. 

57. perc: Knedliková túl laza, a kapufát találja el. 33-36. Oftedal góljával két gólra csökken a különbség. 34-36

56. perc: Büntetőt dobhat az ETO. Gros a bal alsóba lő. 33-36. Belülvédekezés Győri-Lukácsnál: norvég hétméteres. 

55. perc: Megint Gros eredményes átlövésből. 32-35. Videózás miatt áll a játék. Sajnos rosszul cserélt az ETO, Ryu kap két percet. Kettős emberhátrányba kerül az ETO, Broch találja el ellenfele nyakát. Vjahirjeva használja ki a helyzetet. 32-34.

54. perc: Hansen lövését lábbal védi Lunde. Tchaptchet befordul. 31-35.

53. perc: Győri időkérés: vajon sikerül-e egy huszáros hajrával megfordítani a meccset? Az első lépés megvan: Gros átlövése gólt ér. 31-34. Jerábková eladja a labdát. 

52. perc: Jezic eredményes. 30-34. Gros az oldalhálót találja el. Naes Anderson lövését védi Leynaud. 

51. perc: Belemenés Hansennél. Egy belemenésízű helyzet a másik oldalon is, itt nem a győriek javára döntenek a moldáv játékvezetők. 

50. perc: Vjahirjeva góljára Hansen felel góllal. 30-33. Leynaud védése nagyon kellett most, erre a közönség válaszol.

49. perc: Lunde most is véd, ezúttal Gros próbálkozott. Roberts pedig betalál, így nem tud tovább olvadni a különbség a két csapat között. 28-32. Oftedal nagyot megy ma. 29-32.

48. perc: Lunde lábáról az oldalvonal kívülre megy a labda, így támadhat tovább az ETO Schatzl védett lövése után. 

47. perc: Győri-Lukács veszi be a kaput a jobb szélről. Gyorsan jön a válasz Jerábkovától. 27-31. Nze Minkót pedig kiállítják két percre. Ryu nagyot küzd, gól a jutalma. 28-31. Roberts próbál az üres kapuba lőni, de mire a labda odaér, Leynaud is visszaér.

46. perc: Gjsekstad időt kér, amikor kicsivel kevesebb, mint 15 perc a hátralévő idő, és három góllal vezet a Vipers. Roeberts két győri között tud gólt dobni. 26-30.

45. perc: Ryu harcol ki büntetőt. Ezt most Hansen dobja, Börjesson lábbal védi. 

44. perc: Zúg a "Hajrá ETO!", Gros meghallja, és gólt dob. 26-29. Aztán másodpercekkel később Grost kiállítják a túloldalon. Naes Andersen lövése a kapura nem veszélyes. 

43. perc: Gros már négygólos! 25-29. Knedliková már csak pályán kívül éri el a passzt.

42. perc: Brattset Dale eredményes. 24-28. Jezic marad egyedül a győri emberhátrány miatt. 24-29.

41. perc: Passzívból talál a kapuba Roberts. 23-28.

40. perc: Szerencsével marad az ETO-nál a labda. Passzívban már a győriek, Oftedal dobja a labdát a kapuba. 23-27. Faluvégit állítják ki két percre.

39. perc: Újabb büntető a norvégoknál, ezt Jerábková dobja, de a kapufát találja el.

38. perc: Ryu lövését blokkolják a védők. 

37. perc: Nze Minko góljával négyre olvad a különbség. 22-26. Kiegészül a Vipers. Belülvédekezés miatt jár hétmétres a norvégoknak, jön vissza a kapuba Toft. Ezt is Knedliková dobja, ez is gól. 22-27.

36. perc: Emberhátrányban lehozza kapusát a Vipers. Kétszer indulás miatt labdát veszítenek a norvégok.

35. perc: Támadóhiba a győrieknél, Schatzl azonban lekapja az indítást a levegőből. Jezic immár másodszor száll ki két percre. Gros büntetőt értékesít, Börjesson nem tud védeni. 21-26.  

34. perc: Oftedal szépít. 20-25. Naes Anderson most betalál. 20-26

33. perc: Faluvégi húzza be a labdát a rövidre a jobb szélről. 19-25. Broch száll ki két percre a játékból egy lökés miatt. Leynaud védi Naes Andersen lövését. 

32. perc: Ryu topogja el a lépést. Roberts bünteti góllal a győri hibát. 18-25.

31. perc: Egy másodperccel a félidő kezdet után letelik a Vipers kiállítása is, így már teljes létszámmal támadhatnak. Jerábková eredményes. 18-24.

 

30. perc: Roberts labdát veszít, a norvég szurkolók sípszót vártak volna. Oftedal tartja a lelket a győriekben, négy gólra olvad a hátrány. 18-22. Jerábková betalál még a dudaszó előtt, így öt gól a különbség a szünetben. 18-23.

29. perc: Ryu lerántásáért Jezic kap két percet. Haugsted betalál. 17-22. Ryu labdát szerez, de az üres kapura nem tudja ellőni a labdát.

28. perc: Nze Minko kapja a mérkőzés első kiállítását. Knedliková értékesíti a Vipers büntetőjét. 16-22.

27. perc: Jezic eredményes. 15-21. Oftedal szerez gólt ismét. 16-21.

26. perc: Újra Oftedal talál a kapuba. 15-20. Vjahirjeva ütemtelenül ellőtt labdáját Toft védi. Lunde védi Blohm kísérletét a másik oldalon. 

25. perc: Hét góllal megy a Vipers, indokolt Martín időkérése. Oftedal kígyózik át a védelmen. 14-20. Leynaud védi Roberts lövését.

24. perc: Blohm lövését védi Lunde. Megint Tchaptchet. 13-20.

23. perc: Beállógól Tchaptchettől. 13-19.

22. perc: Átlövésgól Jerábkovától. Ezúttal gyorsan jön a gól a másik oldalon is, ezúttal Hansentől. 13-18.

21. perc: Passzívig támadnak a norvégok, hétméteressel ér véget a támadás. Leynaud jön a győri kapuba, Knedlikova ezt is bedobja. 12-17. Gros bejátszása nem jó Brochnak.

20. perc: Norvég időkérés.

19. perc: Toft védi Jerábková lövését. Belemenés Hansennél. 

18. perc: Nincs szerencséje Toftnak, Vjahirjeva lövése bejut a kapuba. 12-16. Oftedal lövését védi Lunde. 

17. perc: Valle Dahl góljára gyorsan jön a felelet Haugstedtől. 11-14. Jerabková eredményes. 11-15. Hansen is feliratkozik a góllövők közé. 12-15

16. perc: Előbb a kapufa segíti ki Lundét, aztán Győri-Lukács ismételhet, ekkor pedig védeni tud a norvég együttes kapusa. 

15. perc: Valle Dahl használja ki a győriek rendezetlen védekezését. 9-12. Gros átlövése pontos. 10-12. Naes Andersen révén újra hárommal vezet a Vipers. 10-13.

14. perc: Győri labdaszerzés Haugstedtől, aztán Nze Minko szerez gólt lehetetlen testhelyzetből. 8-10. Vjahirjeva góljára Haugstedtől jön a válasz. 9-11.

13. perc: Előbb Brattset Dale blokkol, aztán Toft véd. Gros farag a hátrányon. 7-10.

12. perc: Brattset Dale befordul. 6-9. Naes Andersen ejti a labdát a hálóba. 6-10. Gros lövése pontatlan.

11. perc: Jezic lerántásáért büntetőt ítélnek a játékvezetők. Knedlikova értékesíti a hétméterest. 5-9. Martín időt kér.

10. perc: Most Nze Minko veszít labdát. Roberts harmadszor eredményes. 5-8. Broch kerül a padlóra Ryu passza után, de nincs sípszó. 

9. perc: Oftedal labdát veszít. Toft védi Vjahirjeva lövését.  

8. perc: Újabb gyors gólváltás: Jezic találatára Broch felel. 5-6. Roberts is gyorsan betalál. 5-7.

7. perc: Nze Minko bombázza a labdát kapu fölé. Roberts eredményes, de Oftedal gyorsan góllal válaszol a gólra. 4-5. Broch kapja a meccs első sárga lapját. 

6. perc: Ezúttal sincs győri gól, a norvégok lefordulása végén azonban Naes Anderson ziccerét Toft védi.

5. perc: Jó a győri védekezés, így passzívig támad a Vipers. Jerábková lövése a kapufáról megy ki.

4. perc: Hiba csúszik a győri támadásba, Ryu lövése pontatlan. 

3. perc: Jerabkova a bal felsőbe talál. Schatzl válaszol gyorsan. De jön az újabb jól Jerábkovától. 3-3. Újabb Vipers-gól, Naes Anderson pattintja a kapuba a labdát. 3-4.

2. perc: Oftedal bejátszása után Brochot csak szabálytalanul tudják megállítani a norvégok: hétméterest végezhet el az ETO. Gros a bal alsóba dobja a labdát. 2-1.

1. perc: Fehérben az ETO, pink-feketében a Vipers. A győrieknél Toft kezd a kapuban. A két szélső Schatzl és Győri-Lukács, középen Oftedal, Nze Minko, Ryu és Broch. A mérkőzést a győriek kezdik. Oftedal talál helyet, hogy gólt lőjön, de azonnal jön a válasz a másik oldalon Robertstől. 1-1.

 

15:15 Bevonulnak a csapatok is, így kezdődhet is a mérkőzés. 

15:05 A felvezető show igazán látványos: ősi motívumokkal kezdődik, római kort idéző táncosokkal folytatódik, és a fénytechnika is sokat hozzátesz a műsorhoz.

 

14:59 A kezdésig 16 perc van hátra, amikor hangpróbára hívják a szurkolókat az arénában. A próba sikeres. 

14:23 Köszöntünk minden kedves olvasót az MVM Dome-ból. Pár perccel ezelőtt megérkezett a pályára a Vipers, hogy megkezdje a bemelegítést. Ebben a percben pedig az Audi ETO is bevonult, a közönség nagy ünnepléssel fogadta a győri csapatot.

Előzetes 

Azért vagyunk itt, hogy újra megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Mindent meg kell tennünk, még a lehetetlent is, hogy mindkét napon győztesen hagyjuk el a pályát. Megdolgoztunk ezért, a motivációnk pedig maximális

- hangsúlyozta Ambros Martín, a győriek vezetőedzője, aki a négyes döntő után távozik posztjáról.

A spanyol mester hozzátette: a legfontosabb, hogy úgy kell játszaniuk, ahogy szoktak.

"A Vipers a világ egyik legjobb csapata, és ha ilyen magas színvonalú kézilabdát produkáló csapat ellen játszol, a taktika és az egyéniségek nem feltétlenül elegendőek. A legvégéig szükséges az akarat és a küzdés" - vélekedett.

Martín úgy fogalmazott: lelkes közönségük megadhatja azt a plusz egy százalékot, ami döntő lehet egy ilyen tornán.

"Nagy szerencsénk van, hogy a tornát Magyarországon rendezik. Nagyon várom, hogy a csapatom a zsúfolásig megtelt arénában játszhasson. A lelátóról érkező energia hatalmas motivációt jelent és sokat segíthet nekünk" - magyarázta.

Az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC a harmadik legeredményesebb klub a női kézilabda Bajnokok Ligája (korábban BEK) történetében

A BL végjátékában 2014 óta rendeznek négyes döntőt, eddig minden tornának a magyar főváros adott otthont. A Győr idén nyolcadik, a Ferencváros viszont első alkalommal léphet pályára Budapesten.

A legeredményesebb klubok

Szpartak Kijev (szovjet) 13 győzelem és további 2 döntős szereplés
Hypo Niederösterreich (osztrák) 8/5
Győri Audi ETO KC 5/4
Radnicki Beograd (jugoszláv) 3/4
Viborg HK (dán) 3/2
Slagelse DT (dán) 3/0
SC Leipzig (NDK-beli) 2/4
Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 2/3
Buducnost Podgorica (montenegrói) 2/1
Zalgiris Kaunas (szovjet) 2/0
Vipers Kristiansand (norvég) 2/0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában