Krausz Andrea | 2022.05.27. 12:26
Kis híján keresztülmentek a magyar szörfös fején – mutatjuk a videót!
A balatonföldvári Raceboard Világbajnokságon esett vízbe Morvai Bálint. Hajszálon múlt, hogy ellenfele nem a fején ment keresztül. A magyar versenyző véres karral folytatta a versenyt.

Kívülállók számára nem is olyan egyértelmű, hogy milyen komoly veszélyeket rejtenek az éles versenyhelyzetek.

A Balatonföldváron zajló Raceboard Világbajnokságon készített videófelvétel azonban megörökített egy vérfagyasztó esetet.

Az erős szélben megtartott szerdai futam során Morvai Bálinttal történt baleset.

Nagyobb baj is lehetett volna
Forrás: Facebook/Magyar Szörf Szövetség

 

– Nem szépítem: veszélyes helyzet volt – mesélte Morvai. – A második futam hajrájában nagyon elfáradtam, a cél után elengedtem a vitorlát, mögöttem viszont nagyon gyorsan jött valaki. Nagy szerencse, hogy nem a fejemet vágta meg a deszkán lévő skeg, hanem a hátamat, mert véres karral tudtam folytatni a versenyt – tudósít közösségi oldalán a Magyar Szörf Szövetség.

Katt a videóba!

A Balatonon vannak a legjobbak

Balatonföldvár ad otthont május 23-28. között a Raceboard-világbajnokságnak, amelyre 12 ország 64 szörföse adta le a nevezését, köztük 9 magyar versenyző.

Kedden négy, szerdán egy futamot tartottak a Spartacus Vitorlás Egylet által rendezett balatonföldvári megmérettetésen. Összetettben a szlovák Patrik Pollak vezet. Morvai Bálint öt futam után a 24. helyen áll, a legjobb magyar, Sánta Bence, a nyolcadik.

Elöl 9-essel Morvai Bálint versenyez Balatonföldváron
Fotó: Facebook/Magyar Szörf Szövetség

 

Az állás 5 futam után: 1. Patrik Pollak (szlovák) 5.0 helyezési pont, 2. Kucera (cseh) 10.0, 3. Morris (brit) 11.0, …8. Sánta Bence (magyar) 36.0, …24. Morvai Bálint (magyar) 89.0, …31. Pollacsek Kálmán (magyar) 113.0, …36. Sükösd Balázs (magyar) 139.0, …39. Molnár Áron (magyar) 150.0, …41. Gádorfalvi Luca (magyar) 165.0, …51. Gádorfalvi Károly (magyar) 194.0, …54. Gilicze Noémi (magyar) 197, …55. Mitrovics Gábor (magyar) 204.0

 

Nyitókép: Facebook/Magyar Szörf Szövetség

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva