likeBalaton.hu | 2022.06.24. 12:00
Tihanybusz: a balatonfüredi vasútállomásról kényelmes átszállással Tihanyba
Tihany reggeltől estig közvetlen átszállással érhető el Balatonfüredről.

Tihany a legjelentősebb település a Balaton partján, amely nem érhető el vasúttal, így az átszállásos közlekedés a kézenfekvő megoldás a közeli Balatonfüred vasútállomásán.

Az elmúlt években kialakított menetrend mindkét irányban kora reggeltől estig kínál kényelmes átszállást a budapesti Déli pályaudvarról induló, illetve oda tartó Kék Hullám vagy Levendula IC, illetve a Vízipók InterRégió és a Volánbusz 7355-ös járata között.

Fotó: Vitézy Dávid közösségi oldala

Tihanyba a vasúttól Tihanybusszal

– Mától az érintett buszok külön nevet is kaptak, a Tihanybusz márkanév jelöli őket a kijelzőkön. A honlapon pedig bővebb, érthetőbb a tájékoztatás, a menetrend például mutatja az átszállásra megfelelő vonatok menetrendjét is. Így azok a nyaralók is könnyen tájékozódhatnak a járatokról, akik nem használják a Volánbusz szolgáltatásait rendszeresen a térségben – tette közzé közösségi oldalán Vitézy Dávid, közlekedési államtitkár, a Technológiai és Ipari Minisztérium Nemzeti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

Az ország több pontjáról is könnyebb lesz elérni Tihanyt

– Más tekintetben is van az idei buszmenetrendben Tihanyt érintő fejlesztés, Ajkáról és Győrből új közvetlen járatok indulnak, de Pécsről, Tapolcáról, Zalaegerszegről, Szombathelyről, Veszprémből is javult Tihany elérése – jelentette ki az államtitkár.



 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva