Szaniszló Hajnalka | 2023.05.28. 10:00
Kézápolás és körömtrendek a nyári szezonban – a szakember tanácsai
Ápolt kéz és körmök a strandon, bőrvédelem a nyári szezonban – és persze a legfrissebb trendek 2023-ban.
Berobbant a nyár és ezzel együtt előtérbe kerültek az ápolt kezek, körmök. Hogyan ápoljuk kezeinket a strandszezonban? Mit tehetünk, hogy megóvjuk a betegségek és az öregedés okozta káros UV sugárzástól? Milyen színek lesznek igazán divatosak idén nyáron? Melyek a szakember tanácsai a kézápolás a nyári bőrvédelem témájában? Balogh Renáta, a BramNails kéz- és körömápoló mestere és trénere válaszolt a fenti témában feltett kérdéseinkre.

 

– A manikűr és a nyári kézápolási rutin a témánk. Mesélj az idei köröm-trendekről, divatos színekről.
– Az év színe 2023-ban a Viva Magenta, egy igazán vibráló és életteli szín. Ez a bordós magenta árnyalat vörös színcsaládhoz tartozik, melyet a természet inspirált. A bíbortetűből készült kármin nevű színezőanyag ihlette, melyet már több száz éve használ az emberiség. Persze örök klasszikus a kék és a letisztult fehér – ezeket gyakran a vízparti nyaralás alkalmával is kérik a vendégek. A köröm hosszúságát tekintve, természetes hosszúságú körmök kedveltek. Azt tanácsolom a vendégeimnek, hogy olyan körmöket készítsünk, amelyekkel komfortosan érzik magukat és amelyek nem akadályozzák a mindennapi tevékenységében.

– Minták tekintetében is van divattrend a manikűrben?
– Kedveltek a festett minták és matricák, kövek és minden, ami csillog. Idén nagy divat a flash-hatású géllakk, amely visszaveri a fényt, ezért nagyon jól mutat a strandon – a nap hatására így extrán ragyog a köröm.

Fotó: Pantone

– A nyári, a strandszezon idején mivel erősíted a vendégek körmét, hogy tartósabb legyen a vízparton?
– Ilyenkor egy primer nevű anyagot is használok, amelyet egyébként nem feltétlenül. Ez elősegíti a lakk jobb tapadását a körmökön. Főként azoknál a vendégeknél használom, akik takarítanak vagy valamiért gyakran ázik a kezük a vízben. Nyáron pedig a vízparti viszonyok miatt hasznos a módszer.

– Egyéb trükk a manikűrözésben, amelyet alkalmazol a nyári géllak tartóssága érdekében?
– Üvegszálas erősítést is használok a lakk alá. Bombasztikus tartást ad a körmöknek és a lakknak.

Fotó: illusztráció/Freepik

 

– Milyen összetételű termékeket javasolsz otthoni használatra a nyári szezonban?
– Vitamin, vitamin és vitamin! Főként az E vitamin-tartalmú és kollagénes krémeket javaslom és persze azt, hogy belülről is vigyük be ezeket a vitaminokat.

– Mi a házi praktikád a körmeid ápolására?
– Olykor félbe vágok egy citromot és belenyomom a körmömet, és így áztatom egy picit. Egészségesebb lesz tőle a köröm, ha rendszeresen alkalmazzuk, de bármilyen gyümölcs segíthet, amelyben E vagy C vitamin van.

– Ha valakinek sérült vagy sérülékenyebb a körme, hogyan készülhet fel a nyári szezonra?
– Ilyen esetben professzionális eszközökhöz kell nyúlni. Speciális olajokkal érdemes csepegtetni a körmöket annak érdekében, hogy mielőbb gyógyuljanak vagy kevésbé sérüljenek a vízben. Ezek a szérumok elősegítik, hogy a köröm könnyebben megtapadjon és meggyógyuljon. Ha minden nap kezeljük, megfelelő krémmel ápoljuk a kezünket és a körmeinket, hosszútávon látványos javulást érhetünk el. A rendszeresség és a megfelelő termékek alkalmazása a kulcs.

– Aranyszabály/jó tanács a nyári szezonra a szakembertől?
– Érdemes óvni a kezet, a körmöket a túlzott napfénytől. Manapság nagyon szélsőséges az időjárás, erős az UV sugárzás, s ettől könnyebben kopik vagy elszíneződik a géllakk.

 

 

– Szereted a Balatont? Tervezitek idén a családdal a balatoni nyaralást?
Balatonlellére és leggyakrabban Siófokra járunk, a fő szálláshelyünk a Mala Garden, amelynek van külön strandja és ott töltünk majd el néhány napot. Van egy kisfiam, s ott a hotel előtt ráadásul sekély a Balaton vize is, így számunkra gyerekkel teljesen ideális. A helynek nagyon jó a gasztronómiája, szeretjük a magyar és az olasz konyháját is.

– Sokan panaszkodnak, hogy a szezonban nagyon zsúfolt a siófoki Petőfi sétány.
– Szeretem, ha nyüzsgés van körülöttem. Nem kedvelem, amikor kihalt egy hely, ahol nyaralok, szóval semmi kifogásom a tömeg ellen, számunkra teljesen ideális így is. A büfék, az árusok, a piac, a horgászok, a forgatag zaja – ezeket mind-mind nagyon szeretem.

Fotó: Krausz Andrea

 

– Milyen klasszikus balatoni strandételeket kedveltek?
– A hekk az elsőszámú kedvenc! Törvényszerűen mindig azt esszük. A lángos is nagyon finom a sétányon – mindig ugyanott fogyasztjuk.

– Melyik részét szerititek még a Balatonnak?
– Év közben többször is ellátogatunk a tihanyi Rege Cukrászdába és képesek agyunk fél órát is várni arra, hogy kinn üljek a terasz szélén, a legjobb helyen, ahonnan gyönyörű a tó.

– Miért tetszik ennyire a tihanyi panoráma az apátsági cukrászda teraszáról?
– Egy olyan pontja a tónak, amelyet szerintem mindenkinek látni kell. Gyönyörű ott a víz. Azt a csodálatos türkizkék színt nem lehet szavakkal leírni. Olyan érzés, mintha egy egzotikus, mesebeli helyen lennék.

Kilátás a Tihanyi Apátság Rege cukrászdájából
Fotó: Szücs ildikó

 

A szezonon kívül is szeretitek a Balatont.
– Gyakran járunk Keszthelyre, hiszen onnan is csodálatos a Balaton látványa, de gyönyörű az óvárosi rész és a Festetics-kastély is nagy szerelem, nemrég is ott töltöttük a hétvégét.

– Azt mondod, hogy szereted a nyüzsgést, ugyanakkor a szezonon kívül is jártok a Balatonhoz, amikor sokkal nyugisabb az élet a tónál.
– Önnön szépségért szeretem a Balatont, évszaktól függetlenül. És mivel többnyire ünnepek alkalmával megyünk, a tömeg mindig adott. (mosolyog). Idén az ünnepek alkalmával is tele voltak az éttermek és a teraszok Tihanyban és Keszthelyen is.

Fotó: Bram Nails/Balogh Renáta

Fotó: Bram Nails/Balogh Renáta

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: illusztráció/Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva