Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi legyen az ebéd a hétvégén? 15 izzasztó kajarecept, amitől a fagyosszentek is megenyhülnek

default user icon
MME
A népszokások szerint a várható májusi fagyok miatt a kényesebb növények palántáit csak a fagyosszentek után ültetik ki a szabadba. Egy népi magyarázat szerint Pongrác kánikulában subában megfagyott, Szervác a Tisza közepén víz nélkül megfulladt, Bonifácot pedig agyoncsipkedték a szúnyogok – ezért haragusznak ránk, és évről évre visszajönnek, hogy bosszantsanak minket. Viszont van egy jó hírünk; az ebédünkbe már nem szólhatnak bele, következő válogatásunkból pedig könnyedén össze is állíthatod a hétvégi menüt.

Az együttes megfigyeléséből fakad az az elmélet, miszerint ha Pongrác, Szervác, vagy Bonifác napján felhőtlen, kék az ég, akkor bőséges termésre, hosszú, meleg nyárra számíthatunk. A villámgyors önművelés után most pedig nézzük, mit főzzünk a közhiedelmekkel tűzdelt, várhatóan napsütötte hétvégén.

Péntekenként olyan receptekkel futunk neki a hétvégének, melyekkel picit felfrissíthetite a hetente visszatérő ebédek, vacsorák már megszokott repertoárját. Ezekkel a fogásokkal biztos, hogy nem vallotok szégyent a konyhában még akkor sem, ha kezdőként vállalkoztok egy teljes menüsor lefőzésére. Szóval tényleg nincs más dolgotok, mint figyelmesen követni a választott étel leírásában található instrukciókat, így pedig többé már nem lehet kérdés; mi legyen az ebéd a hétvégén? 

 

TÁRKONYOS KRUMPLILEVES CSIRKEMELLEL >>> 

 

SERPENYŐS BURGONYA GAZDAGON >>>

 

SERTÉSHÚSOS CSILIS BAB >>> 

 

TÖKFŐZELÉK FASÍRTTAL >>> 

 

DARÁLT HÚSOS-ZÖLDSÉGES RAKOTT KRUMPLI >>> 

 

GULYÁSLEVES EGYSZERŰEN >>> 

 

PIRÍTOTT SERTÉSMÁJ SÜLT HAGYMÁVAL >>> 

 

RÁNTOTT GOMBA TURBÓPANÍRBAN >>> 

 

PACALPÖRKÖLT FŐTT KRUMPLIVAL >>> 

 

KLASSZIKUS HENTES TOKÁNY >>> 

 

ZÖLDSÉGLEVES RIZZSEL ÉS HÚSGOMBÓCCAL >>> 

 

BORJÚPAPRIKÁS JUHTÚRÓS CSUSZÁVAL >>> 

 

EGYSZERŰ RAKOTT KEL >>>

 

PAPRIKÁS KRUMPLI >>> 

 

CSONTLEVES MÁJGALUSKÁVAL, AHOGY GÁSPÁR BEA KÉSZÍTI >>> 

 

Ajánljum még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss