Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

2,3 millióra büntették a sajtgyárat a kiáramló orrfacsaró bűz miatt

default user icon
MME
9000 ausztrál dollárra (2,3 millió forint) büntette a helyi hatóság az ausztráliai Yering városban található Yarra Valley Dairy sajtgyárat, mert az üzem nem akadályozta meg, hogy az ott keletkező bűz kikerüljön a környezetbe.

Elképesztő indok miatt bírságolt meg egy sajtgyárat az ausztrál hatóság: az üzem az onnan kiáramló bűzzel megsértette a környezetvédelmi törvényt.

Az ausztráliai Victoria állam környezetvédelmi ügynöksége (EPA) korábban felszólította a gyárat, hogy kezelje a problémát, és akadályozza meg, hogy a bűz kijusson a gyárból. Az EPA regionális vezetője elmondta, hogy a Yarra Valley Dairy üzemből terjedő savanyú tej szaga nagyon erős, és komoly kellemetlenséget okoz a környező településeken  – írta meg a The Guardianra hivatkozva a Vg.hu. Decemberben az ügynökség felügyelői meglátogatták az üzemet, hogy ellenőrizzék, betartják-e az ajánlásokat.

Jeremy Settle, az EPA helyi vezetője szerint az ellenőrök már a gyár felé vezető úton érezték az orrfacsaró szagot, amit a szél hozott magával. Hamar megállapították, hogy a gyár nem hajtotta végre a korábban kiküldött ajánlásban szereplő fejlesztéseket a szennyvízkezelésében, amivel megakadályozhatták volna, hogy a bűz elárassza a környéket.

Az üzemet végül 9087 ausztrál dollárra (közel 2,3 millió forintra) büntették a környezetvédelmi törvények megsértése miatt.

Olvass még több érdekességet:

Ezek is érdekelhetnek

Friss