1. CSÖKKEN A SZÍVBETEGSÉGEK KOCKÁZATA
Egy kutatás szerint a paradicsom az aszpirinhoz hasonlóan segíthet csökkenteni a vérrögök, illetve a szívbetegségek kialakulásának esélyét, különösen azoknál, akiknek magas a vérnyomása. Mivel a paradicsomban sok a karotinoid, a vitamin és a flavonoid, a vér egészségét is védi, és segít a szervezetet megóvni például az ivóvízben található extra fluoridtól is.
2. CSÖKKEN A RÁK KIALAKULÁSÁNAK VESZÉLYE
A paradicsomban található nagy mennyiségű béta-karotin, illetve likopin nagyon hasznos sejtvédő, és segít megelőzni a különféle rákfajták kialakulását. Kutatások szerint a gyakori paradicsomfogyasztás leginkább a mellrák, illetve a prosztata- és a hererák megelőzésében hatékony.
3. CSÖKKEN A STROKE KIALAKULÁSÁNAK ESÉLYE
Kutatások szerint a paradicsomban található likopin segíthet abban is, hogy a cukorbetegek szervezetében helyreálljon a biokémiai egyensúly. Emellett a paradicsom gyakori fogyasztása a stroke kialakulását is segíthet megelőzni.
4. CSÖKKEN A BŐR ÖREGEDÉSÉNEK TEMPÓJA
Szintén a magas likopintartalmának köszönhető, amelyről már több kutatás is bebizonyította, hogy öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik, és segít abban, hogy a bőr tovább maradjon fiatalos és egészséges. Sőt egy tanulmány szerint még a DNS-t is védi. Emellett a paradicsomfogyasztás serkenti a karnitin nevű aminosav termelődését, ami 30 százalékkal is megnövelheti a szervezet zsírégető képességét, tehát a fogyásban is segít.
5. CSÖKKEN A súlyos szembetegségek KIALAKULÁSÁNAK ESÉLYE
A benne található A-vitamin javíthatja a látást, és segít megelőzni a farkasvakságot. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a paradicsom rendszeres fogyasztásával csökken a makuladegeneráció kialakulásának esélye, ami egy súlyos és visszafordíthatatlan szembetegség.