Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Milliós bírságot kapott az Aldi, mert drágábban adták az árstopos termeket

default user icon
MME
Fogyasztóvédelmi bírságot szabtak ki az Aldi Magyarországra, ugyanis a cég egyik Baranya megyei üzletében tíz forinttal drágábban adták a kristálycukrot az árstopos árnál. A szupermarket szerint adminisztratív hibáról van szó, az árazást pedig azonnal korrigálták.

Egymillió forintos pénzbírságot kell fizetnie egy pécsi Aldinak, ugyanis az egy kilogrammos kiszerelésű kristálycukor árstopos árnál tíz forinttal drágább árcédulát kapott. Annak ellenére, hogy az adminisztratív hiba mindössze néhány órán keresztül állt fenn, a Baranya Megyei Kormányhivatal nem hagyta fogyasztóvédelmi bírság nélkül az ügyet.

Az eset még február 1-én történt, amikor bevezették az egyes alapvető élelmiszerekre vonatkozó hatósági árstopot, ám az elmarasztaló határozatot csak most töltötték fel a fogyasztóvédelem oldalára.

Egyébként 64 darab félreárazott cukor volt a boltbon, a cég pedig teljes mértékben együttműködő volt az eljárásban. Az apró bakiból adódó szabálysértést már csak azért sem úszhatta meg az Aldi, mert a kormányhivatal szerint a cég kereskedelmi tevékenységének gazdasági súlya meghatározó, és hogy a hatósági árak rendelkezésének betartása kiemelkedően fontos.

Az ilyen és ehhez hasonló kihágások miatt 50 ezer forinttól 3 millió forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss