Egy táplálkozási szakértő, Lee Holmes szolgáltatott egy újabb érdekes információt a néhai uralkodó reggelizési szokásáról, amit állítólag egy közeli barátja árult el neki, aki éveken keresztül főzött II. Erzsébetnek. A titokzatos séf azt állítja, hogy a királynőnek úgy kellett elkészíteni a rántottát, hogy az kapásból két furcsa összetevőt is tartalmazott. Ez a két összetevő pedig nem más, mint a citrom és a szerecsendió.
Holmes azt állítja, hogy kipróbálta a receptúrát, és annyira finom, hogy azóta csak így hajlandó elkészíteni. A névtelenségbe burkolózott szakértő a pontos receptet is elárulta.
Legelső lépésként három biotojást kell felverni egy evőkanál tejjel, majd egy evőkanál vajjal kikent meleg serpenyőbe öntjük. A szerecsendiót és a citromhéjat közvetlenül a tojás megszilárdulása előtt kell hozzáadni, majd tálalás előtt egy kevés borssal és metélőhagymával szórjuk meg. Akkor az igazi, ha azonnal tálaljuk.
II. Erzsébet kedvenc tojásrántottája után többnyire gabonapelyhet és egy csésze Earl Grey teát kért, ebédre pedig halat evett, illetve párolt zöldséget. Úgy tudni, ha egyéb protokollrendezvényeken kellett részt vennie, pogácsákat és kisebb szendvicseket evett, desszertként pedig a fehér őszibarackért rajongott, ami a Windsor-kastély üvegházaiban termett.
Ajánljuk még:
- ÍME II. ERZSÉBET UTOLSÓ, SOHA NEM LÁTOTT PORTRÉJA – EZZEL A FOTÓVAL BÚCSÚZUNK A KIRÁLYNŐTŐL >>>
- ERZSÉBET KIRÁLYNŐRE EMLÉKEZÜNK: 5 FURCSA ÉTKEZÉSI SZOKÁSA VOLT >>>
- EZT A FILLÉRES FINOMSÁGOT ETTE II. ERZSÉBET KIRÁLYNŐ A TEÁJA MELLÉ >>>
- EZ VOLT A MENÜ A GUNDELBEN, AMIKOR ERZSÉBET KIRÁLYNŐ MAGYARORSZÁGON JÁRT >>>