Azokon a fantasztikus napokon, amikor tényleg semmi, de semmi dolgunk, akár egész délelőtt, sőt még a hivatalos ebédidő elmúltával is reggelizhetünk. Ezt az általában igen magas kalóriatartalmú ételek elpusztításával járó műfajt brunch-nak nevezzük, és szerencsére egyre népszerűbb foglalatosság itthon is. A brunch lényege, hogy olyan ételeket fogyasztunk, amelyek ebédre is beillenek, és közben a kedvesünkkel vagy a családdal, barátokkal jót beszélgetünk. Az étel mellé ilyenkor alkoholt nem fogyasztunk, narancslevet, kávét, teát viszont annál inkább.
És hogy mi kerüljön az asztalra? Mutatjuk egyik kedvencünket!
csirkés bruschetta
Hozzávalók a csirkés raguhoz:
- 10 dkg csirkemell
- olívaolaj
- fokhagyma
- újhagyma
- száraz fehérbor
- őrölt bors
- só
- vaj
- színes koktél paradicsom
- kápia paprika
- lime reszelt héja
A bazsalikomos pestóhoz:
- bazsalikom
- mandula
- fokhagyma
- parmezán
- olívaolaj
- só
- bors
- citromlé
A tzatzikihez:
- kígyóuborka
- só
- bors
- kapor
- fokhagyma
- natúr görög joghurt
A tálaláshoz:
- házi kovászos kenyér
- fokhagyma
- olívaolaj
- marokkói sós citrom
- gremoláta
- savanyított lila hagyma
- édesburgonya ropogós
- mikrozöldek ízlés szerint
- citromhéj
- bazsalikomolaj