Varga Judit: Zsákutcába futottak a liberálisok

Az igazságügyi miniszter szerint a baloldal azt gondolta, hogy a nyugati ideológia termékeivel kell társadalmat építeni.

2022. 05. 19. 20:09
VARGA Judit
CPAC Hungary - Konzervatív fórum Budapesten Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli pillanat, hogy Budapesten dobog a konzervatív világ szíve, hogy az egész világ szeme most rajtunk, hatalmas elismerés ez az április 3-i választási eredményekért

– kezdte beszédét Varga Judit a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) első napján csütörtökön, Budapesten. Az igazságügyi miniszter úgy véli, nehéz dologra vállalkoztak a konzervatívok, mert lemaradtak egy ideig a liberális építkezéssel szemben.

A miniszter szerint azonban a liberálisok zsákutcába futottak, mert a klasszikus értelemben vett liberalizmus minden egyes célkitűzése megvalósult a XX. században, s mára elfogytak a céljaik. 

– Ezért nem irigylem őket, mert most kreatívnak kell lenniük. Nem lehet könnyű nap mint nap új áldozati csoportokat találni, kényszeredett önigazolási pontokat gyártani – tette hozzá. Varga Judit szerint ennek a jelenségnek azonban sajnos mindnyájunk társadalmában kézzelfogható, káros következményei vannak. A miniszter úgy véli, a társadalom töredékét képező, gyakran mesterségesen kreált csoportok vélt érdekeit tűzik zászlajukra, ráerőltetik a maguk fals igazát a többségre, ezáltal elvonják a figyelmet az igazán fontos társadalmi kérdésekről.  

A liberálisok úthengerként járják a világot. Egybedöngölnek mindent, amit látnak. Homogenizálnak, egyneműsítenek, közben relativizálnak, s szerintük a Közel-Keletre nem is kell más, mint LGBTQ-jogok promotálása. Afrikába nyugati berendezkedés, Amerikába és Európába pedig gender-illemhelyiségek kialakítása

– mondta Varga Judit. Az igazságügyi miniszter hálát adott azért, hogy a józan magyar ész gyorsan megválaszolta ezt a kérdést is, és ismét kétharmados fennhatalmazást adott a magyar kormánynak. Mint mondta, igyekeznek ezt a bizalmat szolgálni a jövőben is. Szerinte mindez részben azért történt, mert a hazai baloldal sem értette meg a választók akaratát. – Azt hitték, hogy a nyugati termékek kritika nélküli átvételével – lásd BLM – kell és lehet társadalmat építeni. Viszont a polgári magyar kormány tudja, hogy csak úgy lehet jó politikát csinálni, ha az nem múló ideológiákat, külföldi importcikkeket, hanem az állampolgárok javát szolgálja – magyarázta Varga Judit.

Borítókép: Varga Judit a CPAC Hungary-n (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.