Donald Trump: A bíróság döntése az élet győzelme + videó

Abortuszt túlélő amerikai nők számoltak be arról, hálásak, hogy életben maradtak.

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News2022. 06. 26. 11:04
TRUMP, Donald
Southhaven, 2022. június 19. Donald Trump volt republikánus párti amerikai elnök egy kongresszusi elõválasztási kampánygyûlésen a Mississippi állambeli Southavenben 2022. június 18-án. MTI/AP/The Commercial Appeal/Joe Rondone Fotó: Joe Rondone

Abortuszt túlélő amerikai nők számoltak be arról, hálásak, hogy életben maradtak.

– A bíróság döntése az alkotmány, a jogállam, s mindenekelőtt az élet győzelme – jelentette ki Illinois-ban hívei előtt Donald Trump. Az előző amerikai elnök az amerikai legfelsőbb bíróság pénteki döntésére reagált, amellyel érvénytelenítette az ötven évvel ezelőtt Roe kontra Wade döntést, lehetővé téve a tagállamok számára, hogy maguk döntsenek arról, betiltják-e az abortuszt.

A nagygyűlésen Trump köszönetet mondott az abortuszellenes és konzervatív aktivistáknak, mondván: „Végre jutalmat nyert a határtalan szeretetetek és kitartásotok”.

A Fox News konzervatív hírcsatorna megszólaltatott három nőt, akik tervezett abortuszt túlélve látták meg a napvilágot, s hálásak azért, hogy megszülethettek.

– Miután a magzatban megmérgeztek és leforráztak öt napon át, a véletlennek köszönhetően élve születtem meg –nyilatkozta Melissa Ohden, aki sóoldatos infúzióval végrehajtott kései abortuszkísérletet élt túl 1977-ben. A nő jelenleg egy abortusztúlélőkkel foglalkozó szervezetet vezet.

Egy másik nő, Micaella Clay arról számolt be, hogy úgynevezett vákuumaspirációval végeztek rajta abortuszt, de már a második vagy harmadik trimeszterben, a szülés komoly traumát okozott neki, egész életében egészségügyi problémákkal küszködött, de hálás, hogy életben lehet. 

 

Borítókép:  Donald Trump volt republikánus párti amerikai elnök egy kongresszusi előválasztási kampánygyűlésen a Mississippi állambeli Southavenben 2022. június 18-án (Fotó: MTI/AP/The Commercial Appeal/Joe Rondone)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.