Haaland meditált, káromkodott és rárúgta az ajtót Angliára

A címvédő Manchester City 2-0-s győzelmet aratott a West Ham United vendégeként a Premier League első fordulójában. Pep Guardiola csapatának mindkét gólját a nyári szerzemény, Erling Haaland szerezte, aki bemutatta hírhedt gólörömét is.

Magyar Nemzet
2022. 08. 07. 20:24
Bayern Munich v Manchester City - Pre-Season Friendly Erling Haaland
GREEN BAY, WISCONSIN - JULY 23: Erling Haaland of Manchester City celebrates after scoring their team's first goal during the pre-season friendly match between Bayern Munich and Manchester City at Lambeau Field on July 23, 2022 in Green Bay, Wisconsin. Justin Casterline/Getty Images/AFP (Photo by Justin Casterline / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze harmincöt perc után tizenegyesből lőtte az első gólját a Premier League-ben Haaland, és az érdemeit növeli, hogy ő is harcolta ki a büntetőt. A második félidő derekán a norvég csatár indítása után talált a kapuba, ezzel kialakította a 2-0-s végeredményt. Aztán bemutatta a hírhedt gólörömét:

Haaland a meditálós gólörömöt még a Dortmund játékosaként tette híressé 2020-ban, amikor a BL-nyolcaddöntő első meccsén a német klub az ő duplájával győzte le 2-1-re a PSG-t. A párizsi sztárok olyannyira megjegyezték maguknak ezt a „gesztust”, hogy miután a visszavágón 2-0-ra legyőzték a Dortmundot és továbbjutottak, az egész csapat Haaland gólörömét utánozta – vagyis hát gúnyolta ki…

A norvég remek humorérzékkel reagált akkor Neymarék szurkálódására:

– Hálás vagyok nekik, mert ezzel is felhívták az egész világ figyelmét a jógára. Sokat segítettek nekem. A meditáció nagyon fontos a felkészülésem alatt.

Haaland az első angol bajnokija után ehhez hasonló lazasággal értékelte a teljesítményét, miután a Sky Sports kamerái előtt megkérdezték tőle, nem bánja-e, hogy nem lőtt mesterhármast. Haaland a válaszában azt mondta, triplázhatott volna, de közben használta a „shit” (szar) szót, mire a riporter figyelmeztette, hogy figyeljen oda, hogyan beszél.

Erre Haaland:

Ó igen, ebben az országban nem mondhatom azt, hogy szar.

A teljesítménye egyébiránt korántsem volt az. A két gólja mellett 32-szer ért labdához, 91,3 százalékos pontossággal passzolt, kétszer lőtt kapura (ebből két gólt szerzett, ugye). Valahogy így kell bemutatkozni a világ legerősebb bajnokságában, miután a Manchester City hatvanmillió eurót fizetett érte.

Borítókép: Erling Haaland (Fotó: Justin Casterline/Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.