Lévai Anikó: Hisszük, hogy az összefogás erejével ez az időszak is túlélhető

A miniszterelnök felesége szerint most nagyobb szükség van a segítségre, mint valaha.

2022. 11. 27. 14:27
Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, és Lehel László elnök az Ökumenikus Segélyszervezet adventi gyertyagyújtásán. Fotó: Fekete Dániel Forrás: MÖS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ökumenikus Segélyszervezet adventi gyertyagyújtásán mondott beszédet Lévai Anikó, a szervezet jószolgálati nagykövete.

Sok mindent láttak és tapasztaltak az elmúlt 25 évben. Segítettek földrengés károsultjain, részt vettek az árvíz elleni védekezésben, sok embernek segítettek, az Ökumenikus Segélyszervezet pedig ez idő alatt jelentős szervezetté vált – idézte fel beszédében a miniszterelnök felesége.

Szerinte viszont most nagyobb szükség van a segítségre, mint valaha, hiszen lassan egy éve zajlik háború a szomszédban, a segélyszervezetnek a határ mindkét oldalán helyt kell állnia. Utalt rá, hogy a segélyszervezet Kárpátalján is jelen van, Budapesten pedig 450 családdal állnak kapcsolatban, akik Ukrajnából menekültek.

Emellett itthon is segítik a családokat egész évben, továbbra is ételt, otthont, esélyt kívánnak teremteni nekik.

Lévai Anikó szerint mindent megtettek annak érdekében az elmúlt években, hogy fenntarthatóbban és jobban működjenek az intézményeik, és októbertől már „a lehető legtakarékosabban” nyújtják a segítséget a rászorulóknak.

– Minden támogatásra, energiára, ötletre szükség van – emelte ki a miniszterelnök felesége. Hozzátette: A segélyszervezet minden tevékenysége költségesebb lett. Szerinte szolidaritásra van szükség azok felé, akiket a gazdasági változások nehézségekbe sodortak. 

– Hisszük, hogy az összefogás erejével ez az időszak is túlélhető

– jelentette ki Lévai Anikó. 

Az országos összefogás részleteit ismertetve Lehel László elnök-igazgató kifejtette: miközben a háború tovább pusztít a szomszéd országban, és jelen vannak Kárpátalján, Kijevben és a frontvonal közelében is, az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei itthon is nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján – ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. 

Elmondása szerint a segélyszervezetnél egész évben készülnek az adventi gyűjtésre, attól tartott, hogy talán elfárad a magyar lakosság az év végére. De mint minden évben, idén is csodákat éltek meg. Most pedig arról tudott beszámolni, hogy minden tevékenységüket tudják folytatni, sehonnan sem kellett visszavonulniuk. 

Lehel László kihangsúlyozta: a megnövekedett élelmiszer- és rezsiárak ellenére sem szeretnék elengedni esélyteremtő programokban részt vevő családok, gyermekek kezét, hiszen a szervezet legfontosabb célkitűzése továbbra is a hosszú távú esélyteremtés. 

A folytatáshoz kérik most minél többek támogatását, hogy a több száz családnak menedéket nyújtó átmeneti otthonaik, és más, az év 365 napján segítséget nyújtó szociális és fejlesztő központjaik tovább működhessenek. – Most van igazán szükség az összefogásra, hogy egész évben ott lehessünk a legrászorultabbak mellett! – zárta gondolatait az elnök-igazgató. 

A segélyszervezet akcióit továbbra is a 1353-as adományvonalon keresztül, vagy pedig a Segélyszervezet.hu weboldalon lehet támogatni. A szervezet munkatársai a gyertyagyújtás után el is indultak átadni csomagjaikat a rászoruló családoknak. 

Borítókép: Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, és Lehel László elnök az Ökumenikus Segélyszervezet adventi gyertyagyújtásán. Fotó: Fekete Dániel/MÖS

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.