Az Átlátszó tulajdonosa és Karácsony embere is köthető guruló dollárokhoz

Sepsi Tibor korábban Gáli Csabával és Tordai Csabával új alkotmánytervezeten is dolgozott.

Magyar Nemzet
Forrás: Tűzfalcsoport2022. 12. 05. 12:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sepsi Tibor neve ismerősen csenghet azok számára, akik figyelemmel kísérték az elmúlt években a külföldről finanszírozott „civilek” magyarországi tevékenységét. Az érintett az Átlátszó.hu oknyomozó portál jogásza és újságírója, továbbá a portál kiadójának, az Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft.-nek is résztulajdonosa. A portál hazai partnereinek listáján szerepel a TASZ és Magyar Helsinki Bizottság, valamint a Transparency International Magyarország. Ebből kifolyólag nem meglepő, hogy az Átlátszó csak a 2021-es évben több mint 17 millió forint támogatást használhatott fel a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok jóvoltából – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

Fotó: atlatszo.hu (Képernyőkép)

A Tűzfalcsoport annak is utánajárt, hogy Sepsi korábban az ugyancsak Átlátszó-közeli Gáli Csabával, valamint a Bajnai Gordon és Karácsony Gergely bizalmasának számító, a Városháza-botrány kapcsán is megismert Tordai Csabával közösen egy új alkotmánytervezetet készített elő, amely többek között korlátozhatná a köztársasági elnök jogköreit és liberalizálhatná a büntető igazságszolgáltatást. 

Sepsi emellett szakértőként jelent meg abban a Tordai Csaba vezetésével működő Tiszta Választásokért Alapítványban, amely a Bajnai Gordon által meghirdetett „20K – Húszezer ember az ország tízezer pontján egy teljes napon át” nevű baloldali aktivistatoborzó kezdeményezés oldalának üzemeltetéséért felelt, és amely szervezetet az ellenzéki pártok pártalapítványai is támogatták – írja a Tűzfalcsoport.

Fotó: Tiszta Választásokért Alapítvány (Képernyőkép)

A Tiszta Választásokért Alapítványban megtaláljuk Tordai és Sepsi mellett Mécs Imrét (az SZDSZ-es Mécs Imre fia), aki korábban a Momentum Egyesület elnökségi tagjaként került reflektorfénybe. Továbbá szintén tag Gönczi Gergely, a Nemzeti Választási Bizottság momentumos delegáltja, megbízott tagja is. 

A teljes cikket a Tűzfalcsoport oldalán Karácsony embere és az Átlátszó tulajdonosa is felbukkan a guruló dollárok környékén címmel olvashatja tovább.

Borítókép: Sepsi Tibor és Tordai Bence (Fotó: Tiszta Választásokért Alapítvány)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.