Szoboszlai jó ha tudja, van egy világklasszis csapattársa

A Horvátország–Japán meccs előtt az európai ország kapitánya még mindig a világ egyik csodájának tartja hazája szereplését, Zlatko Dalivc arról is beszélt, hogy Josko Gvardiol a világ egyik, ha nem a legjobb védője. A japánok megfogadták, hogy ezúttal nem fognak kiabálni a meccs előtt az öltözőben.

Szilágyi
2022. 12. 05. 8:00
Josko Gvardiol
Josko Gvardiol

A Horvátország–Japán meccs előtt az európai ország kapitánya még mindig a világ egyik csodájának tartja hazája szereplését, Zlatko Dalivc arról is beszélt, hogy Josko Gvardiol a világ egyik, ha nem a legjobb védője. A japánok megfogadták, hogy ezúttal nem fognak kiabálni a meccs előtt az öltözőben.

A legutóbbi vb ezüstérmese, a mindössze négymillió lakosú Horvátország szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic a büszkeséget tette az első helyre a ma délutáni, Japán elleni meccs előtt. – Tulajdonképpen a világ egyik csodája, hogy itt vagyunk a legjobb tizenhat között. Hihetetlen, négymilliós országként futball-nagyhatlom lettünk, négy éve vb-döntőt játszottunk, idén pedig a nyolcaddöntőben játszhatunk – idézi Dalicot a Vecernji List horvát napilap. 

Dalic és csapata természetesen nem állna meg a trófea felé vezető úton, a mai, Japán elleni meccs előtt Josko Gvardiol is megosztotta a gondolatait a nyilvánossággal. és lipcsei csapattársát Dalic kiemelkedő képességű játékosnak nevezte, a kapitány szerint a húszéves labdarúgó már most a világ egyik legjobb védője. – Gvardiol már most topkategóriát képvisel, pedig még mindig csak húszéves. A másik véglet 36 éves, de biztos vagyok benne, hogy nem az idei lesz az utolsó nagy nemzetközi tornéja a horvát válogatottal. Ami pedig Japánt illeti: tudjuk, hogy a labdabirtoklásban a mezőny végén kullognak, de hihetetlenül gyorsan váltanak át védekezésből támadásba, ezt előbb Németország, majd Spanyolország ellen is megmutatták. Talán a spanyolok és a németek túlságosan is biztonságban érezték magukat. Nem szabad egy pillanatra sem lazítani. Labdavesztés után azonnal meg kell keresnünk a labdabirtoklás lehetőségét vagy szabálytalanságot kell elkövetnünk. Így kell játszanunk. Remélem, nem jut el a meccsünk a hosszabbításig vagy a tizenegyesrúgásokig – mondta Dalic. 

Gvardiol szerint ha mégis eljutna a párharc a tizenegyesrúgásokig, akkor ő is odaállna a letett labda mögé. – Inkább az idősebbekre bíznám a feladatot, de végül is miért ne rúghatnám akár én is?

 – vetette fel a lipcsei védő.

firo : April 17th, 2022, Fuvuball, 1st Bundesliga, 1st League, season 2021/2022, Bayer 04 Leverkusen - RB Red Bull Leipzig
Gvardiol és Szoboszlai megértik egymást Lipcsében                      Fotó: Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Mindeközben a japán válogatott egyik legtapasztaltabb tagja, Juto Nagatomo, az Inter korábbi védője elmesélt egy érdekes történetet, ami egyben azt is jelzi, hogy a Kék Szamurájoknak becézett ázsiai válogatott viselkedése hogyan változik a mai meccs előtt. – Van egy olasz szó, a coraggio, ami bátorságot jelent. Az első, Németország elleni meccs előtt kezet fogtam az összes játékostársammal, és együtt coraggiót kiáltottunk. Ez a bizonyos coraggio megnyilvánult a játékunkban. Egységesek vagyunk, ez Japán erőssége. Szerintem mi vagyunk a leginkább egységes csapat ezen a világbajnokságon. A csoportkörben az első helyen végeztük. Most nagyon magabiztosak vagyunk. Már nem kell többé coraggiót kiabálnunk – idézte a Guardian a tapasztalt labdarúgót.

A Horvátország–Japán nyolcaddöntő mérkőzést ma délután négy órakor játsszák, a párharc győztese az este nyolckor kezdődő Brazília–Dél Korea találkozó továbbjutója ellen folytathatja a legjobb nyolc között. 

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022 

Borítókép: Gvardiol, a világ egyik legjobb védője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.