idezojelek

Hipp-hopp hamu

Jámbor András országgyűlési képviselő is a Szikra Mozgalommal tüntetett.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A Szikra Mozgalom ifjú frontembereit kérdezgette minap a Klikk TV Mélyvíz című műsorában Sebes György. A mozgalmi témák szakértője arra volt kíváncsi, egy „szikra” mekkora tüzet képes csinálni.

Megtudtuk, igyekeznek a Szikra-ifjak. Példa erre, hogy gyakran lépnek fel A Város Mindenkié elnevezésű anyaszomorító mozgalommal. Utóbbiak tenyérbemászó frontemberét, Misetics Bálintot volt alkalmunk megismerni a liberálisok különféle majálisain, például a Fidesz-székház emlékezetes elfoglalásánál 2013-ban. 

Szikráék nemrég Fizessenek a gazdagok! feliratú molinókkal járták le-föl a fővárost, élükön a leharcolt csövesre hajazó Jámbor András honatyával. Egyes épületeknél (bíróság, kaszinó stb.) megálltak, hőbörögtek egy sort, majd sokat sejtetőn elvonultak.

Egyik esti fellépésük nem túl jól sikerült, a Las Vegas Casino Tropicana előtt az épület biztonsági emberei nemes egyszerűséggel eltángálták a gazdagokat szidalmazó ifjakat. (Csak kérdem, tudják-e a szikrázó aktivisták, hogy a luxus iránti vonzalom éppen az őskommunista vezetőket jellemezte. Vlagyimir Iljics Lenin például odavolt az egyedi készítésű Rolls-Royce-okért.)

Az anarchiacsinálás koronázatlan királya, boldogult Saul Alinsky évtizedekkel ezelőtt alapszabályokba tömörítette intelmeit. Tőle tudjuk, nemcsak az a hatalom, amivel a bajkeverő rendelkezik, de az is, amiről azt hiszi, hogy rendelkezik… Alinsky szerint akkor igazán sikeres a „munka”, ha az elkövető maga is élvezi, amit csinál. A mi „elkövetőnknek” – a Szikrának – túl sok ideje nincs az élvezetre. Hipp-hopp hamu lesz.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Jámbor András parlamenti képviselő a Szikra Mozgalom tüntetésén (Forrás: Facebook/Szikra Mozgalom)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.