Sallaiékat kiütötték, Schäfer András csapata a tabella élére ugrott

Nem sok sikerélményt szereztek szombaton a Bundesliga magyar futballistái, a legelégedettebb a sérült Schäfer András lehetett, aki bár nem játszott, a csapata, az Union Berlin legalább 2-1-re legyőzte a Mainzot. Az RB Leipzig Orbán Willivel és Szoboszlai Dominikkal a kezdőben csak 0-0-t játszott Kölnben, a Sallai Rolandot csak csereként bevető Freiburg pedig kiütéses vereséget szenvedett Dortmundban.

Magyar Nemzet
2023. 02. 04. 18:05
firo : 04.02.2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, BVB, Borussia Dortmund - SC Freiburg
firo : 04.02.2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, Fotó: RALF IBING
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiliann Sildillia hamar elintézte saját csapatát, a Freiburgot Dortmundban. Két perc alatt kétszer vitte földre Karim Adeyemit sárga lapot érően, így már a 17. percben kiállították, és a hazai csapatnak ettől fogva könnyű volt a dolga. Nem sokkal később egy szöglet után Niko Schlotterbeck meg is szerezte számára a vezetést, és bár a szünet előtt Lucas Höler az első veszélyes vendégakcióból kiegyenlített, a második félidőben még négyet rámoltak be a házigazdák Sallaiéknak – a rákból felépült Sebastien Haller is betalált, gólját könnyek között ünnepelte.

 

a 60. percben állt be – korábbi bokasérülése miatt 2023-ban ez volt az első tétmeccse. A hajrában a játékvezető a Freiburg vezetőedzőjét, Christian Streichet is kiállította túl heves reklamálás miatt. kapta a Köln és a Leipzig összecsapásának első sárga lapját – a kezdőként 68 percet játszó magyar támadót a labda elrúgása és egy szabadrúgásnál a távolságtartásra vonatkozó szabály áthágása miatt figyelmeztette a játékvezető. A meccsen egyedül Timo Werner talált a kapuba – ő is lesről, így a végig játszó Willi Orbánék gól nélküli döntetlennel távoztak a Rajna partjáról.

1. FC Cologne - RB Leipzig
Fotó: Marius Becker

Izgalmas hajrában nyert az Union a Mainz ellen: a sérült együttese az első félidőben szerzett előnyét nem tudta megtartani, a vendégek a 78. percben tizenegyesből egyenlítettek. Urs Fischer ekkor pályára küldte (többek között) Morten Thorsbyt és Theoson Siebatcheut, s a norvég adta az amerikainak a győztes gólpasszt. a 69. percben állt be a berliniekhez, akik ezzel a győzelemmel a tabella élére léptek, a Bayern München vasárnap Wolfsburgban előzhet vissza.

Bundesliga, 19. forduló

Péntek

Augsburg–Leverkusen 1-0

Szombat

Dortmund–Freiburg 5-1

1. FC Köln–RB Leipzig 0-0

Eintracht Frankfurt–Hertha 3-0

Union Berlin–Mainz 2-1

Vfl Bochum–Hoffenheim 5-2

Mönchengladbach–Schalke 04 18.30

Vasárnap

Vfb Stuttgart–Werder Bremen 15.30

Wolfsburg–Bayern München 17.30

Az élcsoport állása: 1. Union Berlin 39, 2. Bayern München 37 (18 mérkőzés), 3. Dortmund 37, 4. RB Leipzig 36, 5. Frankfurt 35, 6. Freiburg 34.

Borítókép: Egy gól az öt közül, a Freiburg tíz emberrel nem tudott ellenállni a Dortmundnak (Fotó: Ralf Ibing)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.