Egyetlen kígyómarás döntötte el a milánói derbit

Szokatlan módon szombattól keddig húzzák el Olaszországban a Serie A 21. fordulóját. A legnagyobb rangadót, a milánói derbit vasárnap este játszották, a legutóbbi két bajnok összecsapását 1-0-ra az Inter nyerte meg a Milan ellen.

Magyar Nemzet
2023. 02. 05. 22:47
Inter Milan kígyó
Inter Milan 2023 Serie A szurkolói kép Fotó: Twitter/Inter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pocsék formában várta a címvédő AC Milan az Inter elleni városi rangadót. A piros-feketék a legutóbbi három mérkőzésüket egyaránt elveszítették, ráadásul tizenkét gólt kaptak ezen a három összecsapáson. Az Olasz Szuperkupa-meccsen éppen a városi riválistól kapott ki Stefano Pioli csapata, amelyet ezután a Serie A-ban a Lazio és a Sassuolo is tönkrevert.

Lautaro Martínez Inter Milan
Lautaro Martínez fejjel vette be a Milan kapuját (Fotó: Twitter/Inter)

Az Inter ugyan botlott kétszer a bajnokságban, de összességében a Napoli elleni győzelemmel, a Szuperkupa-sikerrel és az Olasz Kupa-elődöntő kiharcolásával jó januárt zárt Simone Inzaghi együttese.

A meccs képén meg is látszott, hogy a két csapat milyen sorozattal érkezett meg a derbire: a Milan az első félidőben egyetlen lövéssel sem próbálkozott, ugyanakkor nem tudott annyira stabilan védekezni, hogy az Inter előtt ne adódjanak lehetőségek.

A közös stadionban, a San Siróban ezúttal hivatalosan hazai Inter a világbajnok támadó, Lautaro Martínez fejesével szerzett vezetést. Ujjonghattak a fekete-kék hívek, akik a mérkőzés előtt csapatuk becenevére (Il Biscione, azaz a kígyó) utaló élőképpel üzentek a csapatoknak.

A második félidőben az óvatos Pioli is belátta, hogy ennél több kell. Az átütőerő továbbra sem érződött a Milanban, de az Inter drukkerei sem lehettek nyugodtak az egygólos előnnyel.

A fekete-kékek Massa bíróval sem kötöttek szoros barátságot, mindkét félidőben hiába reklamáltak tizenegyest, majd a csereként beállt Lukaku gólját érvénytelenítette a játékvezető, akárcsak néhány perccel később Martínez találatát. Igaz, egyik esetnél sem lehetett egyértelmű tévedésről beszélni.

S mindez végül nem számított sokat, a Milan nem tudott egyenlíteni, így zsinórban negyedik meccsét is elveszítette, bár legalább nem kapott újabb nagy zakót. A címvédő csak a hatodik helyen áll a bajnokságban, de a dobogóért zajló küzdelem még mindig szoros, a második Inter a vasárnapi derbigyőzelem után is mindössze öt ponttal előzi meg a városi riválist.

Csak egyvalami tűnik már most biztosnak: a Napoli bajnoki címe.

Serie A, 21. forduló

Internazionale–AC Milan 1-0, gólszerző: L. Martínez (34.)

Korábbi eredmények
Sassuolo–Atalanta 1-0
Roma–Empoli 2-0
Cremonese–Lecce 0-2
Spezia–Napoli 0-3
Torino–Udinese 1-0
Fiorentina–Bologna 1-2

További program
Verona–Lazio hétfő 18.30 (tv.: Sport 1)
Monza–Sampdoria hétfő 20.45 (tv.: Sport 1)
Salernitana–Juventus kedd 20.45 (tv.: Sport 2)

Az élmezőny
1. Napoli 56 pont/21 meccs
2. Inter 43/21
3. Roma 40/21
4. Lazio 38/20
5. Atalanta 38/21
6. Milan 38/21

Borítókép: Ezzel az élőképpel félemlítette meg a Milan játékosait az Inter szurkolótábora (Fotó: Twitter/Inter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.