A háború eszkalációjára figyelmeztet Oroszország

A fegyverszállítások a konfliktus elhúzódásához vezetnek Oroszország londoni nagykövete szerint.

Magyar Nemzet
2023. 05. 28. 8:23
UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT-WAR Fotó: SERGEY SHESTAK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország londoni nagykövete az ukrajnai háború eszkalálódására figyelmeztetett, miután az Egyesült Királyság és más nyugati szövetségesek további fegyvereket küldtek Ukrajnába, ezzel is segítve az ukrán erőket.

Andrej Kelin a BBC-nek nyilatkozva azt mondta, hogy a NATO-országok és különösen Nagy-Britannia fellépése a háború meghosszabbodását kockáztatja.

A nagykövet az interjú során jelezte, hogy Oroszország hatalmas erőforrásokkal rendelkezik. Andrej Kelin kiemelte, annak ellenére, hogy a háború már több mint egy éve dúl, hazája a mai napig sem kezdett még el „nagyon komolyan cselekedni”.

Oroszország 16-szor nagyobb, mint Ukrajna. Hatalmas erőforrásaink vannak. Előbb vagy utóbb persze ez az eszkaláció egy új dimenzióba léphet, amire nincs szükségünk, és nem is akarjuk, hogy ez a helyzet kialakuljon. Akár már holnap is békét köthetünk 

− jelentette ki a nagykövet. 

A diplomatát ezek után az orosz háborús bűnökre vonatkozó, széles körben gyarapodó bizonyítékokról kérdezték. Andrej Kelin a kérdéssel kapcsolatban kiemelte, hogy Ukrajna az, aki háborús bűnöket követ el, majd pedig kijelentette, hogy az ENSZ-nek nincs hatásköre a háborús bűnök kivizsgálására.

Borítókép: Ukrán katonák Bahmutnál (Forrás: Sergey Shestak/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.