Óriási pompa, királyok és hercegek a trónörökös esküvőjén + videók

A brit trónörökös, Vilmos herceg és felesége, Katalin hercegné, valamint Vilmos Sándor holland király és Jill Biden amerikai first lady is részt vett azon a pompás menyegzőn, amelyen Huszein bin Abdalláh jordániai koronaherceg feleségül vette Radzsva asz-Szaifot csütörtökön Ammánban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 01. 20:05
II. ABDALLÁH
Ammán, 2023. június 1. Huszein trónörökös herceg, II. Abdalláh jordániai király és Rania királyné fia és szaúd-arábiai felesége, Radzsva Al-Szeif köszönti az embereket az Ammánban rendezett esküvõjüket követõ felvonuláson 2023. június elsején. MTI/AP/Nászer Nászer Fotó: Nászer Nászer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ara egy hosszú ujjú, fehér ruhát viselt uszállyal, míg a vőlegény ünnepi katonai uniformisba öltözött, derekát egy aranymarkolatú szablya övezte. A jordániai királyi udvar rendelete értelmében az ara a hercegné címet és a Radzsva al-Huszein nevet kapta.

A 28 éves Huszein bin Abdalláh II. Abdalláh király és Ránija királyné legidősebb fia, akit apja 2009-ben nevezett ki trónörökösnek. II. Abdalláh évekkel korábban megvonta a címet mostohaöccsétől, Hamza hercegtől, aki összeesküvést szőtt a király ellen. Huszein – aki az Egyesült Államokban tanult történelmet – nagy népszerűségnek örvend a jordániaiak körében, és az elmúlt években egyre gyakrabban jelent meg apja oldalán hivatalos eseményeken.

A 29 éves Radzsva asz-Szaif Szaúd-Arábiában született, és a szaúdi királyi család rokonságához tartozik. Az Egyesült Államokban szerzett építészdiplomát. A násszal Jordánia meg akarja erősíteni kapcsolatait Rijáddal, és jelezni kívánja a királyi ház stabilitását az országot megrázó összeesküvés után.

Huszein egy régi iskolai barátjának köszönhetően ismerte meg Radzsvát, akit tavaly augusztusban jegyzett el. Az esküvőre a Zahran-palotában került sor, ugyanott, ahol a koronaherceg szülei harminc évvel korábban kimondták a boldogító igent. II. Abdalláh apja, a néhai Huszein király is ugyanitt házasodott össze második feleségével, a brit Antoinette Gardinerrel.

Radzsva a jordániai királyi pár tetszését is elnyerte. Ránija királyné a menyegző előtt azt mondta, Radzsva tökéletes válasz a Huszeinért mondott imáira, és olyan, mintha a lánya lenne. Sokan azt mondják, hogy anyós és menye hasonlít egymásra.

A királyi ház az esküvő napját munkaszüneti nappá nyilvánította, hogy a polgárok együtt ünnepelhessenek az uralkodóházzal. A jordániai média szerint sokan úgy kezelik a helyzetet, mintha a saját családjukból házasodott volna valaki.

Ammánban számos ember gyűlt össze abban a reményben, hogy megpillantja a vonuló nászmenetet. Az esküvői ceremóniát követő lagzit az al-Huszeiníja-palotában tartják, várhatóan több mint 1700 vendéggel. Az elmúlt hónapokban ez már a második királyi menyegző volt Jordániában, márciusban Huszein húga, Imán kelt egybe választottjával.

Borítókép: Huszein trónörökös herceg, II. Abdalláh jordániai király és Rania királyné fia és szaúd-arábiai felesége, Radzsva Al-Szeif köszönti az embereket az Ammánban rendezett esküvõjüket követõ felvonuláson 2023. június elsején. (Fotó: MTI/AP/Nászer Nászer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.