idezojelek

Temeti a Fideszt

Ezúttal Szelényi Zsuzsával, a CEU Demokrácia Intézetének programigazgatójával készített Orbán-mószeroló interjút a Hvg360.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

Ezúttal Szelényi Zsuzsával, a CEU Demokrácia Intézetének programigazgatójával készített Orbán-mószeroló interjút a Hvg360. Ennek persze nincs különösebb hírértéke, a kormányfőt mószerolni alapvetés arrafelé, kivált, ha a nyilatkozó Soros Gyuri bácsi CEU-birodalmának fizetett alkalmazottja. (Megjegyzem, Szelényi 1994-ig a Fideszben politizált, csak ekkor ébredt rá, hogy rossz járatra szállt, neki igazából a túloldalon a helye.)

Hogy most jegyzetet fabrikálok Zsuzsa asszony szózata kapcsán, annak egyetlen oka, hogy egyik gondolatsora eltér az eszmetársak unalomig ismert, lapos marhaságaitól. Megtudjuk ugyanis, hogy a Fidesz – fogóddzunk erősen! – a 2019-es csúcs után hanyatlásnak indult. Bár 2022-ben még megnyerte a választást (méghozzá negyedszer is kiütéses kétharmaddal – P. Gy.), a pártnak meg vannak számlálva a napjai… A látnok asszony szerint, noha ezzel az agresszív, élősködő politikával nagyon nagyra lehetett nőni, a Fideszből hiányzik a természetes utódlási rendszer, ami pedig minden demokratikus pártban létezik. Ezzel nem törődtek a balgák… Márpedig Orbán Viktor nélkül nem fog működni ez a rendszer, nincs más, aki egyben tudná tartani a csapatot. Ráadásul a miniszterelnök nemzetközi politikája is zavaros és ellentmondásos, más képtelen lenne utánacsinálni. (Hősnőnk nemrég ekképp szörnyülködött: „A Fidesznél a liberális konzervatívoktól a szélsőjobboldalig terjed a spektrum. Bár a nagy európai jobboldali gyűjtőpártok is sokszínűek, a szélsőjobboldal sehol sem válhatott a konzervatív uniópártok részévé.”)

Summa summarum: ha nem vesszük is észre – meg a felmérések is az ellenkezőjét mutatják –, a Fidesznek harangoztak.

Borítókép: Szelényi Zsuzsanna (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
BORBÉLY ZSOLT ATTILA avatarja
BORBÉLY ZSOLT ATTILA

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.