Benzema érkezésére kitört az őrület, telt ház lesz a bemutatásán + videó

Szinte egyszerre dőlt el, hogy napjaink két egyaránt 35 éves, lejáró szerződésű futballcsillaga országot váltva hol folytatja pályafutását: Karim Benzema Szaúd-Arábiában, az al-Ittihad csapatában, Lionel Messi pedig az Egyesült Államokban, az Inter Miamiban. Benzema már meg is érkezett új állomáshelyére, Dzsiddába, ahol ma több mint 60 ezer szurkoló előtt mutatják be.

Magyar Nemzet
2023. 06. 08. 12:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

klubváltása a meglepőbb, a regnáló aranylabdás tizennégy év után távozott a Real Madridtól, pedig marasztalták, és Carlo Ancelotti vezetőedző is meglepődött játékosa döntésén. Kedden lett hivatalos, hogy Benzema 2026-ig szóló szerződést írt alá a szaúdi al-Ittihadhoz, ahol évi 200 millió eurót kereshet – annyit, amennyit kap az al-Nasszrnál. Benzemát a dzsiddai repülőtéren, ahol szerda éjjel landolt, természetesen nagy felhajtással fogadták, s rögtön a nyakába tették az idei bajnokságban aranyérmes al-Ittihad sárga-fekete csíkos sálját.

Benzema
Karim Benzema 2026-ig írt alá Forrás: Twitter/Ittihad Club

Benzema több mint hatvanezer szurkoló előtt mutatkozik be

Mivel Karim Benzema szerda éjjel érkezett mef Dzsiddába, a repülőtéren egyelőre nem sok szurkolóval találkozhatott, és egyből auóba ült, ma viszont bemutatják az Abdullah király Sportközpontban, ahol az al-Itthad 62 ezer fős befogadóképességű stadionja található. Amint a klub bejelentette, hogy a drukkerek mikor láthatják először, gyakorlatilag azonnal elkelt az összes belépő, amit egyébként 2,4 dollárnak megfelelő helyi pénzért (rial) árulnak.  

az Inter Miami csapatában folytatja

Azt, hogy a hétszeres aranylabdás, világbajnok Lionel Messi elhagyja a Paris Saint-Germaint, már tudhattuk, a kérdés az volt, az argentin klasszis hol folytatja a pályafutását. Esetében is képben volt Szaúd-Arábia, az al-Hilal évi 400 millió eurós fizetési ajánlatáról szóltak a hírek, s kitartóan hívta az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Inter Miami is. Messi nem tagadta, hogy ő legnagyobb sikerei színhelyére, Barcelonába térne vissza, de szerda este kiderült, hogy ezt a szálat végül ő maga vágta el, és az Inter Miamit választotta.

A Miami szándékait is mutatta, hogy április végén régi ismerős tűnt fel a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatánál: David Beckham, aki 2013-ban itt fejezte be a játékoskarrierjét. S az angol futball ikonja történetesen az Inter Miami társtulajdonosa. Messi korábban már vásárolt magának Floridában luxusingatlant, és az is felmerült, hogy ő is társtulajdonos lesz az Inter Miamiban; sajtóhírek szerint a tulajdonosok felajánlottak számára egy részvénycsomagot, ha csatlakozik a Miami csapatához. S Messi az amerikaikat választotta.

Az argentin klasszis 2021 nyarán könnyes szemekkel köszönt el a Barcelonától, akkor a katalán klub adósságai nem tették lehetővé, hogy maradhasson, és erre most is utalt:.

– Mielőtt távoznom kellett, a La Liga beleegyezett abba, hogy hosszabbítsak, de ez végül nem történt meg. S nem akarok újra ilyen helyzetbe kerülni. Ezúttal nem jutottunk el odáig, hogy konkrétan szerződésről beszéljünk, hivatalosan a pénzről sem esett szó. De nem is ez volt számomra a fő szempont. Ha így lett volna, akkor Szaúd-Arábiába igazolok. A La Liga nem gördített akadályt elém, de ahhoz, hogy újra a Barcelona játékosa lehessek, a klubnak játékosokat kellene eladnia és csökkentenie a többiek fizetését. Ezt pedig nem akarom – szögezte le Messi.

S azt is elárulta, hogy bár az Inter Miami csapatához igazolt, a családjával abban állapodtak meg, hogy ha lezárja a játékospályafutását, akkor Barcelonában telepednek le, ő pedig valamilyen szerepkörben szeretne visszatérni a katalán klubhoz.

David Beckham egyébként Messi megszerzése után további barcelonai és exbarcelonai klasszisokat szeretne a klubhoz csábítani. Sergio Busquets és Luis Suárez is Miamiba érkezhet.

Miamiban egyébként most nem csak Lionel Messi miatt vannak lázban a drukkerek, hiszen zajlik az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) döntője, amelynek harmadik összecsapásán szerdán a Denver Nuggets 109-94-re nyert a Miami Heat vendégeként, ezzel összesítésben 2-1-re vezet. A döntő negyedik meccsére magyar idő szerint szombat hajnalban kerül sor Miamiban. S természetesen van közös halmaza a Messi- és a Miami Heat-rajongóknak.

Borítókép: Karim Benzema szerda éjjel a dzsiddai repülőtéren (Forrás: Twitter/Ittihad Club)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.