Joe Biden és kormánya újra bebizonyította, hogy nincs érzéke a diplomáciához

2022. május 17. 06:42

Ne legyenek kétségeink, a gyermekvédelmi törvény elfogadását sem Brüsszelben, sem Washingtonban nem emésztették meg.

2022. május 17. 06:42
null
Szalma György

„David Cornstein 2020 szeptemberében mondott le az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségének vezetéséről. Személyében egy hazánkkal szemben barátságos, az együttműködés lehetőségeit kereső, ízig-vérig igazi diplomatát tisztelhettünk.

Cornstein mindig a hazája érdekeit tartotta szem előtt, így képes volt a magyar politikai élet minden szereplőjével megtalálni a hangot. Persze sosem volt titok, hogy elsősorban Magyarország miniszterelnökével, Orbán Viktorral szimpatizál a hazai politikusok közül. Ezzel együtt is főként arra törekedett, hogy hazánk és az Egyesült Államok között eredményes legyen az együttműködés.

Cornstein lemondása óta Amerikának nem volt nagykövete Magyarországon. A napokban azonban a Fehér Ház közleményben adta hírül, hogy Joe Biden (vagy valaki, aki képes döntéseket hozni helyette) David Pressmant jelölte a budapesti nagyköveti posztra.

De ki is tulajdonképpen David Pressman? Térségünk tudományos igényű szakértője? Egy taktikus diplomata, aki szívós munkával képes lesz hidat képezni a washingtoni és budapesti kormányok között? Közvetítőként előmozdítja majd, hogy a vitás kérdésekben észszerű megegyezések jöjjenek létre?

Nem, Pressman egészen más miatt volt jó a Biden-adminisztrációnál.

A felsoroltak azonban még egyáltalán nem indokolják azt, hogy egy »tizenkettő egy tucat«, de emellett mindenre kész táskahordó budapesti kinevezést kapjon.

Mi lehet az a képesség, az a specifikum, ami alkalmassá teszi Pressmant arra, hogy Európa közepén hazája reprezentánsa legyen?

Nos, Pressman az LMBTQ-közösség elismertetéséért küzdő munkacsoportot is vezette az amerikai külügyben. Így már sokkal érthetőbb, hogy miért éppen rá esett a választás.

Pressman kinevezése egyértelműen szimbolikus értékű. Ne legyenek kétségeink, a gyermekvédelmi törvény elfogadását sem Brüsszelben, sem Washingtonban nem emésztették meg. Az új nagykövet kinevezésével Washington megüzente: »Itt van nektek egy visszataszítóan csámpás LMBTQ-aktivista, kezdjetek vele, amit akartok. Reméljük zavarni fog!«”

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2022. május 18. 20:46
Ez kb. olyan húzásnak tűnik, mint amikor az ellenzék amerikai tanácsadói nyomatták a háborús propagandát és a putyinozást a kampány hajrájában. Azt hitték a hülyéi, hogy a magyar társadalom csak azért vélekedik máshogy, mint a többi, mert nincs eléggé felvilágosítva. Ide jön ez a nyomorék és csodálkozva látja majd, hogy a nem normálisan szeretkezők meg a magukat mindenféle betűnek képzelő holdkórosok, nincsenek elnyomva, bármikor tüntizhetnek, a kutya sem foglalkozik velük, nagy nehezen megérti, hogy a magyar nyelvben nincsenek nemek, a nyelvi 'felszabadítással' nem lehet revolverezni senkit - és jobb híján hozzákezd az unalomig lejáratott homoházasságörökbefogadásbetűneműiskolaipropaganda propagálásába. A kormánytagok lepöccintik, hogy erről már a nép elmondta a véleményét, az emberek pedig kiröhögik és köpnek utána. Ott fog állni báván és nem érti majd, hogy mi van.
RasPutin
2022. május 18. 11:01
Ne legyenek kétségeink, a gyermekvédelmi törvény elfogadását sem Brüsszelben, sem Washingtonban nem emésztették meg. Miért hazudsz Gyuri? https://hvg.hu/tudomany/20090426_pedofil
cutcopy
2022. május 18. 09:48
"a gyermekvédelmi törvény elfogadását sem Brüsszelben, sem Washingtonban nem emésztették meg" Brüsszelben elsősorban azért, mert Washingtonban nem..
villogókékfog
2022. május 18. 08:37
"De ki is tulajdonképpen David Pressman?" Érdemes megnézni a fotóját. Céltudatos és értelemmentes tekintetű, akár fegyőr.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik