Gulyás Gergely: Az MCC a nemzetben és közösségben gondolkodó tehetségeket köti össze

2022. május 28. 23:47

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) azokat a tehetségeket köti össze, akik pártpolitikai hovatartozásra való tekintet nélkül nemzetben és közösségben gondolkodnak - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az MCC posztgraduális programjainak diplomaátadóján szombaton Budapesten.

2022. május 28. 23:47
null

A rendezvényen a Női Közéleti Vezetőképző, a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző és az Erdélyi Politikai Iskola végzős diákjai vehették át az okleveleiket. Gulyás Gergely az ünnepségen úgy vélte: az MCC azokat a tehetségeket is összeköti, akik számára fontos, hogy a világ magyarságának elitje

ne csupán a saját önös érdekei mentén, hanem közösségben és nemzetben gondolkodjon,

valamint azokat is, akik hozzá kívánnak járulni ahhoz, hogy ez az ország hosszú távon megerősödjön, fennmaradjon.

A miniszter kiemelte: ma az MCC-s hallgatól épp úgy jöhetnek Kolozsvárról, mint ahogy Beregszászról, Győrből, Miskolcról, vagy Budapestről. Mindez pedig azt mutatja, hogy a magyar felsőoktatási rendszernek a tehetséggondozási része képes arra, hogy minden magyart összefogjon, minden magyar számára elérhetővé tegye a legjobb felsőoktatási lehetőségeket. Ezen felül a felsőoktatás rendes egyetemi lába mellett még olyan többletet tud nyújtani amely a hosszú távú érvényesülésben mindenkit segíthet - tette hozzá.

Gulyás Gergely a rendezvényen reagált arra az Antall Józsefhez néhai miniszterelnökhöz köthető idézetre, amely szerint „lélekben 15 millió magyar miniszerelnöke vagyok". Közölte, már 2001-ben a velencei bizottság is elismerte az anyaországnak azt a jogát, hogy a nemzeti kisebbség kulturális önazonosságának megőrzéséhez hatékony eszközökkel járulhasson hozzá, az MCC pedig ezt teszi. Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója elmondta,

a Mathias Corvinus Collegium már 24 képzési központtal rendelkezik és több mint 5 ezer diákkal foglalkozik a Kárpát-medencében.

A Magyarországon található 15 helyszín közül Győrben, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon egyetemi program működik, míg 9 külhoni helyszínen középiskolásoknak és általános iskolásoknak szóló programokat működtetnek. Mindezek mellett tervezik, hogy a Felvidéken és a Délvidéken is hamarosan MCC központok nyílnak.

(MTI)

(Nyitókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium posztgraduális programjainak diplomaátadóján 2022. május 28-án.FORRÁS: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APESZ72
2022. május 29. 23:17
Ma láttam a diplomácia i kurzus vezetőjét a tvben. Olyan fogatlan igénytelennek tűnt, a száját sem merte kinyitni. Milyen Egyetem ez?
foldizs
2022. május 29. 09:12
Szerencsésebb országokban a helyi mágnások alapítanak egyetemet és gondoskodnak a fenntartásáról. Nálunk a mágnások magasról szarnak erre, ezért itt ezt is az adófizetők pénzéből kell véghezvinni.
jött a csősz és mindenkit hazazavart
2022. május 29. 08:00
"pártpolitikai hovatartozásra való tekintet nélkül " ezért aztán tele van libsikkel, akik éppenpont addig ülnek a nemzet-család-csónakban, amíg személyes karrierjük szempontjából megéri. ezekből nem lesz ám nemzeti burzsoázia. valaki csúnyán becsapja orbánt.
Trombitás Keresztély
2022. május 29. 00:07
Mathias Corvinus Collegium Már a neve is olyan szép magyaros, nemzeti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik