„Olaf Scholz egy igazi Kis Führer” – állítja az orosz közmédia egyik elemzője

2022. május 29. 11:23

Ivan Konovalov politikai elemző azért illette kritikával a német vezetőt, mert szerinte Putyin nem nyerheti meg a háborút.

2022. május 29. 11:23
null

A Rosszija-1 orosz csatornán egy politikai elemző a „náci” jelzőt használta, amikor Olaf Scholzról, Németország szociáldemokrata kancellárjáról beszélt – számolt be a Newsweek-re hivatkozva a liner.hu.

Mint ismeretes, a német kancellár a Davosi Világgazdasági Fórumon arról beszélt, hogy „Putyin semmilyen stratégiai célját nem tudta elérni és nem diktálhatja a béke feltételeit, amint vége lesz a háborúnak”. Emellett megjegyezte: „Putyin nem nyerheti és nem is fogja megnyerni a háborút”.

A 60 Perc című politikai műsorban Ivan Konovalov azt követően használta a „náci” narratívát a német vezetőre, ahogy ezt a kijelenését felidézték. „Scholz egy igazi Kis Führer, akinek súlyos problémái és kisebbségi komplexusai vannak, ami Németországot tükrözi. Németországnak óriási kisebbségi komplexusa van. Németországra hatalmas nyomás helyeződik a második világháborús vereség miatt” – folytatta Konovalov. Majd hozzátette:

hangzott el az orosz közmédia műsorában.

Nyitóképen Olaf Scholz, német kancellár. Fotó: MARIJAN MURAT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2022. május 29. 17:31
A Kis FührerIN az annalénuska! Scholz még legény a talpán - abban az értelemben, hogy az a legény, aki állja, nem az, aki adja. Bár csak kis legény, mert a hatalmas ződ, sárga, fekete és minden "demokratikus erő" nyomására otthon is olyanokat mond nyilvánosan, mint Davosban, de a gyakorlatban legalább a fegyverszállítást nem sieti el.
Bell & Sebastian
2022. május 29. 15:29
Rossz címre küldte a rakétát, mert a Bertelsmann -t illetné. Úgy van ez a németeknél, hogy mindenki mond mindenfélét, de csak az megy adásba, ami éppen jó Amerikának, de legalább nyomatják éjjel és nappal. Nem tartozik a tárgyhoz, de egyszer hallottam egy profi politikai beszédet egy német helyi politikustól, aki még nagyon távol esett a tartományi szinttől. Az ilyesmit akkoriban minálunk még csak tanulta az önjelölt egymillió pici krisztus. Egyszer visszanéztem videón és felfedeztem, hogy tulajdonképpen semmit nem mondott, és ha behelyettesítjük a település nevét bármire, univerzálisan működik. Ki az a bolond, aki kétszer hallgat meg egy beszédet? Ezek szerint egy orosz szerkesztő megtette.
Dezsőke
2022. május 29. 14:43
békét
Akitlosz
2022. május 29. 14:40
„Egyértelműen látjuk, mi történik. Scholz meg akarja mutatni, hogy valamilyen módon ő is ér valamint, pedig nem ér semmit” Ebben van valami. Még nem tudott felnőni Merkel után. Ma még kevesen tudják, hogy ki Németország kancellárja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik