Putyin elmondta, hogy megtámadja-e Svédországot és Finnországot

2022. július 06. 17:24

A két északi nemzet csatlakozni akar a NATO-hoz, Ukrajnát viszont pont ezen csatlakozási szándék miatt rohanta le Oroszország.

2022. július 06. 17:24
null

Ukrajna lerohanásának egyik fő oka Kijev NATO-hoz való csatlakozásának szándéka volt, legalábbis az orosz fél ezt hangoztatta gyakorta. Most, hogy minden előzetes jel szerint Svédország és Finnország is csatlakozik a szövetséghez, Oroszország mégsem tervez támadást indítani ellenük. Vlagyimir Putyin orosz elnök azt is elmondta, miért nem – olvasható a Visegrád 24-en.

Az elnök szerint a két ország NATO-csatlakozása közel sem említhető egy lapon Ukrajna csatlakozásával, mert teljesen más a két esemény kontextusa.

– jelentette ki Putyin. Hozzátette, hogy Ukrajnában aktív küzdelembe keveredtek az orosz nyelv és az orosz kultúra ellen, valamint mindenkit üldöztek, akinek bármilyen kapcsolódása volt Oroszországgal. 

– summázta Putyin.

 

 

Nyitókép: MTI

Kapcsolódó cikkek

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakazigazat2
2022. július 07. 09:41
Azért ha egy finn medvének öltözne be és átmasírozna az orosz határon, arra azért kemény válaszcsapás érkezne.
gyurmi53
2022. július 07. 07:45
Elég gusztustalan ez az erősen bulvár szagú címadás és az az mti stílusú elfogult félszavak beszúrása a szövegbe, mint pl. "... legalábbis az orosz fél ezt hangoztatta gyakorta..." Nem kellene megfelelési kényszerből (kinek is?) ennyire nyomni a pc-t.
Naggy
2022. július 07. 07:04
Tud valaki valamit a Völner-Schadl ügyről?
Vakfolt
2022. július 07. 06:16
"Putin lies to explain why Russia isnt invading Sweden and Finland" azaz "Putyin hazudik, hogy megmagyarázza, miért nem támadja meg Oroszország Svédországot és Finnországot" De miért hazudna? Svédországban, vagy Finnországban van orosz flotta kikötő, nato rakétaállások? Engem bosszantana, ha alapból egy nyikhaj újságíró így interpretálná a szavaimat..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik