Vissza akart térni Ukrajnába egy menekült, miután a briteknél nem jutott fogászati ellátáshoz

2022. augusztus 13. 07:32

Az állami egészségügyi szolgálat várólistáján öt évet (!) kellett volna várnia az ellátásra.

2022. augusztus 13. 07:32
null

Egy ukrán menekült komolyan elgondolkodott azon, hogy inkább visszatér Ukrajnába, az Egyesült Királyságban ugyanis sehol nem kapott ellátást – írja a helyi sajtó. A menekültet Leedsben szállásolták el, itt egy fogorvos sem fogadta. Az ukrán menekültet krónikus fájdalom kínozta, egész Yorkshire megyét bejárta, ám az állami egészségügyi szolgálat (NHS) várólistáján öt évet kellett volna várnia az ellátásra. 

Az eset egy szociáldemokrata képviselőnek, Stewart Goltonnak szúrt szemet, aki a kormányt teszi felelőssé a történtekért, ugyanakkor ő is „szégyelli magát”. Golton végül telefonált egy magánpraxisnak, s miután elmagyarázta nekik a szituációt, a rendelő felajánlotta, hogy ingyen kezelik a menekültet. 

Nyitókép: Sebastien Bozon / AFP. Illusztráció.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2022. augusztus 14. 08:45
Életében nem fizetett egy fillér TB-t sem Angliában, miért járna neki bármi is ingyen?
budapesti
2022. augusztus 13. 22:30
Aki Ukrajnába megy megcsináltatni a fogát, utána könnyen fűbe haraphat vele.
Akitlosz
2022. augusztus 13. 20:10
Érthető, a fogfájás kemény dolog.
smarton84
2022. augusztus 13. 16:42
Mandiner breaking news: valaki elgondolkodott Angliában, hogy visszatér Ukrajnába. A tarvágások elleni tüntetés már nem fért bele. Én tegnap azon gondolkodtam, hogy fingok a liftben, de inkább vártam vele, amíg kilépek az utcára. Great story.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik