Olyan nukleáris rakétát villantott Amerika, amivel Moszkvát és Pekinget is elrettentheti

2022. augusztus 16. 17:14

Ugyanakkor jelezték, hogy korábban mintegy 300 ilyen tesztre került sor, ezért a mostani sem köthető semmilyen globális eseményhez.

2022. augusztus 16. 17:14
null

Kedden közölte hivatalosan Washington, hogy megtörtént a Minuteman III interkontinentális ballisztikus rakéta tesztelése, melyet anno az ukrán-orosz háború, majd a kínai hadgyakorlatok miatt halasztottak el. Peking nemrég éles rakétákat lőtt ki a Tajvani-szorosban, olyat is, mellyel amerikai földet is elérnek, ezek után döntöttek úgy az amerikaiak, hogy ők is bevetik a saját rakétájukat. 

A hadgyakorlatra azután került sor, hogy Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök Tajvanra utazott, ugyanis az önigazgatású szigetet az „egy Kína” elvén a saját részének tekinti a pekingi vezetés. Az amerikai hadsereg közleményében leszögezte, hogy a teszt megmutatta az amerikai nukleáris erők készenlétét, és

ismételt bizalmat ad az amerikai nemzet nukleáris erejébe és hatékonyságába.

Jelezték, korábban mintegy 300 ilyen tesztre került sor, ezért a mostani sem köthető semmilyen globális eseményhez. Legutóbb áprilisban mondták le a Minuteman III interkontinentális ballisztikus rakéta tesztjét. A halasztás célja az volt, hogy az Ukrajnában zajló háború idején csökkentse a nukleáris feszültséget Oroszországgal. Moszkva és Washington rendelkezik továbbra is a legnagyobb nukleáris robbanófej-arzenállal a hidegháborút követően.

A nyitóképen a Minuteman III 2020-as kilövése látható. Forrás: Clayton Wear/AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 250 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2022. augusztus 18. 13:41
B... már meg! Pörköljetek már oda ennek a rühes gyilkos USA-nak!
airmax
2022. augusztus 17. 08:46
A "ballisztikus" szó azt jelenti, hogy szart sem ér... A ballisztikus pályán haladó legyen akármennyire nukleáris rakétát a mai védelmi rendszerek észlelni, lokalizálni, és likvidálni tudják... "Villantásról" akkor lehet szó, ha hiperszonikus 7-9 szeres hangsebességű MANŐVEREZŐ rakétákat tesztelnének... (Ahogy azt az oroszok és a kínaiak már megtették...) Ezt legfeljebb észlelni lehet a mai eszközökkel. Azért nyilván demonstráltak az amerikaiak ezzel a tesztel, de csak annyit, hogy ők is megvillantsák az atomfegyveres konfliktus lehetőségét, és nem azt, hogy a technikájuk felülmúlja az ellenfélét... Nos ennyit a cikkről...
Karbantartó9
2022. augusztus 17. 06:16
Civil lakosságra eddig csakis az USA dobott atombombát, 1945 augusztusában, százezrek halálát okozva.
Carcess
2022. augusztus 17. 06:14
újságírók viccesek vagytok ezt a cikket már olvastam csak akkor vagy az oroszok vagy a kínaiak fejlesztettek épp :D most akkor mindenkinek van és mindenki befosik :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik