Zelenszkij: Oroszország meg fogja semmisíteni az ENSZ-t

2022. szeptember 28. 07:10

Az ukrán elnök Moszkva kizárását követeli az nemzetközi szervezetből.

2022. szeptember 28. 07:10
null

– jelentette ki kedden Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) ülésén videóüzenet útján felszólalva.

Úgy fogalmazott, hogy „Oroszország képviselői által az ENSZ BT az erőszak zónájává vált”.

– hangoztatta.        

„Az orosz erők által ellenőrzött ukrajnai térségek elcsatolása azt jelentené, hogy nincs többé miről tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel” – jelentette ki Zelenszkij. Hangsúlyozta, hogy az Oroszországhoz való csatolásról szóló népszavazásokon voksolókat „pisztollyal kényszerítették, az eredmények pedig már előre megvoltak”.        

Zelenszkij újabb szankciókat is szorgalmazott Moszkvával szemben, illetve Oroszország kizárását követelte az ENSZ-ből és a nemzetközi szervezetekből.  A BT ülésének kezdetén Rosemary DiCarlo ENSZ-főtitkárhelyettes megismételte, hogy a világszervezet kiáll Ukrajna függetlensége és a nemzetközileg elismert határok által meghatározott területi egysége mellett.

(MTI)

Nyitókép: ANGELA WEISS / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2022. szeptember 29. 06:45
Őrült beszéd, és nincs benne rendszer.
Reszelő Aladár
2022. szeptember 28. 17:11
Zselé, Putyinnak nem az ENSZ-szel van baja, hanem veletek. Aban igazad van, hogy amit elvett, arról nem lesz hajlandó tárgyalni. Hogy mennyit vesz még el, az rajtad múlik. Minél tovább keménykedsz, annál többet, ráadásul szar helyzetbe hozod azokat is, akik eddig támogattak. Bár gondolom ez sosem érdekelt.
józan paraszti ész
2022. szeptember 28. 10:47
Hát ha Oroszország megszünteti az ENSZ-t akkor végre valami jót is csinál. Egy teljesen felesleges szervezet.
AnyádSeSzeret
2022. szeptember 28. 10:25
Az atomerőmű körüli ellenőrzések során azt mondták ukrán oldalról, hogy ezek felesleges gyenge szervezetek. Most meg félnek, mert oroszok szétverik azt? Hol van itt a következetesség?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik