RETRO RÁDIÓ

Ütött a jobbik órája? Kettős hatalommal irányít a bukott elnök és a hírhedt antiszemita új elnök





Miután csúfosan megbukott a Jakab Péter-Molnár Enikő tandem a pártelnökségben, most a borzalmas és még borzalmasabb közül válaszott a Jobbik: az idejét főleg Brüsszelben töltő, hírhedt antiszemita Gyöngyösi Márton lett a pártelnök, megelőzve a szavazáson a megerőszakolós Jobbik-szexbotrány “hősét”, Földi Istvánt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.04.
végjáték

Gyurcsány Ferenc örülhet, már csak ő van talpon a széteső baloldalon. A Jobbik önfelszámolása a végéhez közeledik: a hétvégén megválasztották Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselőt a párt elnökévé, aki nyilván Brüsszelből “remekül” tudja majd irányítja a szétforgácsolódó pártot… Gyöngyösi nem is tagadja, hogy külföldről “vezetné” a pártot, mert bejelentette, hogy nem mond le EP-mandátumáról.

Gyöngyösi Márton a voksok 68 százalékát kapta meg, így ő lett a Jobbik elnöke Fotó: Facebook

Miután a katasztrofális választási eredmény és a botrányok után a nemrég megválasztott Jakab Péter megbukott és kénytelen volt lemondani a pártelnöki pozícióról, most újra tisztújítást tartott a Jobbik.

A durva antiszemita kijelentéseiről ismert Gyöngyösi Márton nyert nagy fölénnyel Földi István előtt. Földi országosan ismeretlen politikus volt, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy egy tavaly decemberi disznótoron meg akarta erőszakolni az akkori alelnök Szilágyi György élettársát. Földi Jakab közeli barátja, ha őt választották volna meg, Jakab irányíthatta volna továbbra is a pártot. Kérdés, hogy ezek után a hatalmas pénzekkel gazdálkodó frakció élén maradhat-e...

Földi István, a jobbikos szexbotrány főszereplője Jakab Péter bukott pártelnökkel mulatozik

Gyöngyösi: „listázni kellene a zsidókat”

Gyöngyösi Márton, a Jobbik most megválasztott elnöke is több botrányba keveredett, miután számos súlyosan antiszemita kijelentést tett. Egy korábbi parlamenti felszólalásában azt mondta, hogy származási alapon listázni kellene a zsidó országgyűlési képviselőket, mert szerinte súlyos biztonsági kockázatot jelentenek az országra… A náci háborús bűnösök felkutatására szakosodott Wiesenthal Központ 2012-es összesítésében a világ hetedik legantiszemitább szereplőjének nevezte Gyöngyösit – írja az Origo. A „listázós” felszólalás előtt pár hónappal egyébként a szocialista Mesterházy Attila és Steiner Pál a nemzetiszocialista rendszer bűneinek tagadása miatt feljelentette Gyöngyösi Mártont, aki akkor a parlament külügyi bizottságának jobbikos alelnöke volt. Gyöngyösi ugyanis a The Jewish Chronicle című folyóiratnak adott nyilatkozatában megkérdőjelezte a holokauszt magyarországi áldozatainak a számát, azt a tényt, hogy több százezer magyar állampolgárt zsidó származása miatt gyilkoltak meg, illetve deportáltak a második világháború alatt.

Jakab Péter lehet, hogy a Jobbik frakcióvezetői tisztségét sem tarthatja meg

Évi 600 millió: egyelőre még Jakab uralja a pénzeket

A pártelnökként megbukott Jakab Péter egyelőre a parlamenti frakció vezetője, így évi 600 millió forint fölött rendelkezhet. Sietett is, hogy gyorsan adjon egy, a Metropol információi szerint havi 2 milliós állást Molnár Enikőnek, “mamuszos” élettársának, akivel együtt irányították egy “munkalakásból” a pártot… A Metropol múlt heti fotói szerint Molnár Enikő már el is foglalta helyét az Országgyűlésben a frakcióalkalmazottaknak fenntartott díszpáholyban, ahonnan sms-ekkel és telefonon irányította a lenn, a parlamenti patkóban ülő Jakabot.

Molnár Enikő az Országgyűlésben a frakcióalkalmazottaknak fenntartott díszpáholyból irányította Jakab Pétert

 





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás