Zuglói botrány: fekália folyik a 120 millióért felújított tér padjain





Hatalmas nyilvános illemhely lett a zuglói önkormányzat által megálmodott Szajna-parti életérzésből a Varsó utcában. A 120 millióért felújított tér az alkoholisták és hajléktalanok „bulihelye” lett, a környékbeliek nagy ívben kerülik, ha tehetik.



Megosztás
Szerző: Forgács Ági
Létrehozva: 2023.06.07.
Zugló botrány fekália

A Thököly utca, Róna utca és Varsó utca találkozásánál lévő minipark felújításáról még 2020-ban döntött a Horváth Csaba polgármester által vezetett testület. A program a „Szajna-parti életérzés” nevet kapta, de pont úgy csúszott félre, mint manapság az összes, Zuglóba megálmodott projekt, a polgármesternek pedig duplán is főhet a feje miatta: először kiderült, hogy egy messziről szagló mutyi áll a park felújításának hátterében, aztán pedig a park állapota vált mindennapos problémává. Mára odáig fajult a helyzet, hogy a környékbeliek folyamatos bejelentésekkel árasztják el a hivatalt, megoldás azonban nem születik problémájukra. A biztosítékot végül az csapta ki, amikor többen végignézték, ahogy a 120 millióért felújított tér egyik gyakori látogatója az egyik padra lerogyva végzi el nagydolgát. A nyomai azóta is ott díszelegnek, Zuglónak még a pad lemosása is túl nagy feladatnak bizonyult.

Messziről látszik, ahogy folyik a vizelet a 120 millióért felújított tér kövein  Fotó: Végh István / Metropol

A környékbeliek nagy ívben kerülik a miniparkot

„A Varsó utca végén pár éve csináltak egy kicsi bájos parkot. Növényekkel, padokkal, térelválasztókkal. Ma már élhetetlen. 

A padon emberi ürülék. Hányás. Mocsok kosz mindenhol.

 A sarkon a milliókért felújított kávézónak készült helyiség mocskos koszos. Többen jeleztük a városgazdálkodásnak, semmi sem történt” – panaszkodott egy hölgy a Zuglóiak fóruma csoportban. A Metropol munkatársai ezután mentek ki a miniparkba, hogy a saját szemükkel is lássák, milyen állapotok uralkodnak a téren. Több, környéken élővel is beszéltek, akik bár szerepelni nem szerettek volna, a poszt valóságtartalmát megerősítették. Az egyik helyi üzlet dolgozója az emberi ürülék nyomait is megmutatta az egyik, dohánybolttal szemben lévő padon. Kiderült, páran a saját szemükkel látták az esetet. „Folyamatos probléma, hogy a dohányboltban megveszik maguknak a piát, aztán a parkban fogyasztják el. Esténként, mielőtt bezárna az üzlet, jól feltankolnak, aztán mehet a buli a parkban. A helyzet hétvégén a legrosszabb, mert akkor takarítás sincs. Hétfőn kora hajnalban látnák a teret, elképesztő a mocsok” – mondta a férfi, majd ő is elmesélte a fenti undorító jelenetet, aminek szemtanúja volt: „Kijött a dohányboltból az egyik nő, már rettenetesen részeg volt, menni alig tudott, aztán lerogyott oda és hát nem bírta már visszatartani” – mondja elképedve. 

A fekália nyomai még mindig ott vannak a „Szajna-pari életérzést” idézni akaró parkban  Fotó: Végh István / Metropol

Azonnal értesítették az önkormányzatot, erre a hírre aztán odaküldtek takarítókat, hogy lemossák a padot. A művelet csak részben sikerült, az elképesztő közjáték nyomai még napokkal az eset után is ott díszelegnek. Az egyik lakó a Metropolnak azt mondta, már rengetegen tettek bejelentést, de semmi sem történik. A környékbeliek már nagy ívben elkerülik inkább a miniparkot, a 120 millióért felújított tér csak bosszúságot okoz nekik.

A 120 millióért felújított tér és a mögötte lévő mutyi

A „Szajna-parti életérzés a Varsó utcában” elnevezésű program azt hirdette, hogy „Zugló megérdemli, hogy a városias beépítettségű területén közösségi sétálótere, sétálóutcája épüljön ki”. A 2020-as önkormányzai költségvetésből aztán 120 millió foritot különítettek el a teresedésre, másik 16 millió forintot pedig a téren álló üzlethelyiség portálcseréjére. Utóbbival aztán gyorsan le is buktak. 

Horváth Csaba Tüttő Katával szelfizget a metróátadáson  Fotó: Metropol

Mint azt a Metropol kiderítette, egy másik önkormányzati üzlethelyiséget bérlő kft. költözött volna csere útján a frissen felújított üzlethelyiségbe, miattuk volt szükség a „Szajna-parti életérzésre” is, hiszen egy francia cukrászatról volt szó. Miután azonban a 136 milliós mutyi nyilvánosságot látott, a cukrászat maradt ott, ahol volt, az üzlethelyiség pedig azóta is üresen áll… 136 millióért.





 





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás