Félelmetes üzenetet kapott Szoboszlai és a magyar válogatott





Két másodperc alatt gólpasszal tért vissza Toni Kroos. Új életet lehelt a leírt német válogatottba, amelyben Szoboszlai Dominik legkeményebb ellenfelének ígérkezik a nyári Eb-n.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.03.24.
Toni Kroos Szoboszlai Dominik Eb 2024 sportfogadás

Fenhetik a fogukat a németek a magyar labdarúgó-válogatottra, amely a két csapat utóbbi három tétmérkőzéséből egyet megnyert és kétszer döntetlenre végzett a világsztárokkal teli Nationalelf ellen. A nyári Európa-bajnokság házigazdája jó ideje botladozik, de a felkészülés célegyenesére fordulva Julian Nagelsmann csapata erődemonstrációval üzent a riválisoknak: a hazai torna egyik esélyese lesz.

Szoboszlai (jobbra) eddig két BL-csoportmeccsen játszott Kroos ellen: 2022 őszén előbb Madridban a Real nyert 2-0-ra, majd a Lipcse 3-2-re
Szoboszlai (jobbra) eddig két BL-csoportmeccsen játszott Kroos ellen: 2022 őszén (Madridban) a Real nyert 2-0-ra, majd a Lipcse 3-2-re            Fotó: AFP

A sokak által már leírt német válogatott szombaton, Lyonban 2-0-ra verte a franciákat. Florian Wirtz és Kai Havertz a félidők elején lőtték a gólokat. Különösen előbbi marad örökre emlékezetes, hiszen a Leverkusen 20 éves, de máris 100 millió euróra (40 milliárd forint) taksált támadója a kezdő sípszó után 7 másodperccel talált a hálóba. Méghozzá a nagy visszatérő Toni Kroos passzából, aki így már 2 másodperc múltán, az az első labdaérintésével magyarázatot adott a sokat kritizált újbóli meghívására. 

A Real Madrid 34 éves középpályása – aki a mieink ellen várhatóan Szoboszlai Dominikkal fog a legtöbbször csatázni a labdáért – a meccs után hajmeresztő titokról rántotta le a leplet.

A villámgyors bombagólhoz köze nem volt a véletlennek: jól begyakorolt középkezdés után született! (És csak azért nem lett új világrekord, mert pár órával korábban az osztrák válogatott 6 másodper múltán került előnybe Szlovákiában, a Lipcsében éppen Szoboszlai pótlására igazolt Christoph Baumgartner révén).

– A pontrúgásokért felelős edzőnknek volt négy hónapja kitalálni valamit. Pont így terveztük – árulta el Kroos minden idők leggyorsabb német válogatott góljának hátterét, ami a Nagelsmann-stáb egyik speciális feladattal megbízott tagja, Mads Buttgereit gyakoroltatott be velük.

Kroos egyébként a 2021-es Eb vesztes nyolcaddöntője (AngliaNémetország 2-0) után, 106-szoros válogatottként vonult vissza a nemzeti csapattól, ahol most tőle várják az új lendületet.

– Jó és fontos lépést tettünk előre. Ezek az utolsó esélyeink az Eb előtt, hogy jó érzéssel kezdhessük a tornát – mondta, utalva a német futballszurkolók utóbbi időben tapasztalt pesszimizmusára, amihez a magyar válogatott is hozzájárult.

Legutóbb Szalai álomgólja döntött

Az Aranycsapat 1954-es elvesztett világbajnoki döntője (2:3) utáni első tétmérkőzés az 2021-es Európa-bajnokság müncheni csoportmeccse (2-2) volt a német és a magyar válogatott között. Utána a 2022-es Nemzetek Ligája-halálcsoportban előbb itthon 1-1 lett az eredmény, majd legutóbb, Lipcsében – Szalai Ádám álomgóljával – 1-0-ra nyert Marco Rossi csapata. Alkalmuk bőven lesz a németeknek a visszavágásra, hiszen előbb az idei Eb házigazdáiként, az A csoport 2. fordulójában fogadják a mieinket Stuttgartban (június 19., 18.00), majd ősszel újra az NL-ben következik két mérkőzés. 

A német válogatott 2022-ben került kátyúba, az év végén a csoportjából sem jutott tovább a katari világbajnokságon. Ezt követő 6 meccséből csak egyet nyert meg, viszont elvesztett 4-et (hazai pályán kapott ki például Belgiumtól, Kolumbiától és Japántól is). Aztán Hansi Flick menesztése után a tavaly novemberi vereségek (hazai 2-3 a törökök, majd idegenbeli 0-2 az osztrákok ellen) alapján Nagelsmann sem brillírozott – eddig.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.





 





Ezeket olvastad már?
"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

"Azóta is várom a repülőjegyet" - élete drámájáról vallott a magyar válogatott focista

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Mike Tyson helyett másik nagyágyút hoz Budapestre Bunyós Pityu

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Hadüzenet Németországból, bombaerős ellenfél vár Marco Rossi csapatára

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Olyat csinált a magyar válogatott focista, súlyosan eltiltották

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás