Kitálalt az exzsaru: összefügghetnek a szegedi és a budapesti kocsifeltörések





Több tucatnyi autót törtek fel ugyanazzal a módszerrel vidéken és a fővárosban. Külön érdekesség, hogy valamennyi bűncselekmény ugyanannak a bevásárlóközpont hálózatnak a budapesti, illetve szegedi parkolójában történt.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.03.28.
kocsifeltörés autó exzsaru Szeged Budapest

Lapunk többször beszámolt annak a szegedi nőnek az esetéről, akinek az egyik helyi plázában törték fel az autóját. Most újabb részletek derültek ki, melyekre egy korábbi rendőr hívta fel a figyelmet.

Egyre több bejelentés érkezik, sorra törik fel a szegedi Árkád parkolójában az autókat.
Sorra törik fel a szegedi Árkád parkolójában az autókat. Fotó: Délmagyar

Bús Enikő a szegedi Árkád parkolójában hagyta az autóját, majd vásárolni ment. Mikor visszaért autójához, a kocsi távnyitója nem akart működni, amit eleinte nem értett. Mivel Enikő értékei eltűntek a csomagtartójából és a távirányítója sem működött, egyből arra gyanakodott, hogy valaki klónozhatta az eszközt. A vele történtekről a Facebookra kitett egy posztot, hogy másokat is figyelmeztessen, nehogy így járjanak. Ennek hatására többen jelentkeztek nála, hogy megosszák vele hasonló tapasztalataikat. A károsultak közül többen arra gyanakodtak, hogy egy helyi banda állhat a kocsifeltörések hátterében, amit egy volt rendőr is megerősített.

Mióta közzétettem a posztomat, legalább 10 károsult keresett meg

– mondta el a Metropolnak Enikő. Az őt megkereső személyek közül az egyikük összefüggést látott a budapesti és a szegedi Árkád parkolójában történtek között. „Az összes károsult, aki megkeresett, pontosan ugyanarról számolt be, amit én is tapasztaltam” – mesélte a károsult nő, majd arról is beszélt, hogy azt tudatta vele a korábbi rendőr, hogy a budapesti Árkádban is volt egy ugyanilyen banda, őket elkapták. Emellett az exzsaru arról is beszélt Enikőnek, hogy már közel 40 autót feltörtek Budapesten hasonló módszerrel.

„Hiába járőröztünk arrafelé, hiába nyomoztunk az ügyben, nem jutottunk sokkal előrébb, aztán amikor egy bandát elkaptak, akkor egy időre megszűntek a hasonló esetek” – állította a volt rendőr.

A történtekkel kapcsolatban megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták, hogy a bejelentésekről nem vezetnek statisztikai kimutatást, ezért nem lehet tudni, hogy pontosan hány bejelentés érkezett hasonló esetekről az elmúlt években. Hozzátették:

A területileg illetékes X. Kerületi Rendőrkapitányságon jelenleg egy ilyen nyomozás van folyamatban – ismeretlen tettes ellen

– írta BRFK Kommunikációs Osztálya a megkeresésünkre.





 





Ezeket olvastad már?
Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás