Megoldás

2022.05.23. 15:12

Rossz szomszédság: összegyűlt az egymillió, megvásárolja az önkormányzat a nagylóci ingatlant

Minap az interneten kaptak szárnyra azok a hírek, miszerint egy több gyermekes édesanya ellen fogott össze a falu lakossága, s megvennék az ingatlanát azért, hogy elköltözzön a községből.

F. O.

Szalai Gábor polgármester

Forrás: NMH | Archív fotó

Fotó: T.Dominik

Szalai Gábor polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy elüldözésről szó sincs, nem az ott lakó nővel voltak problémák korábban sem. A gondot az asszony férje jelentette, aki az elmúlt egy évben garázdálkodott a településen, jelenleg pedig börtönben ül.

– Az épület, amit az önkormányzat szeretne megvásárolni, pillanatnyilag lakatlan, a férfi felesége már elköltözött a faluból, Ecsegen él a gyermekeivel. Az asszony kérte az önkormányzat segítségét a ház eladásával kapcsolatban. Szó sincs olyasmiről, hogy a falu vezetése utcára tenne egy családot – hangsúlyozta a falu vezetője.

Mint mondta, egy adásvétel fog történni, mely azért került ki a közösségi oldalra, mert az önkormányzat nem rendelkezett elegendő forrással az ingatlan megvásárlásához.

– Már összegyűlt az ehhez szükséges egymillió forint, vagyis a lakosság továbbra is szeretne egy szép, csendes faluban élni – mondta Szalai Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában