Csalás

2022.05.24. 08:51

Egy idős salgótarjáni mindenét elvette a 43 éves lőrinci csaló

A salgótarjáni rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 43 éves férfit, aki egy időskorútól csalta ki a pénzét.

Nool

Forrás: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 43 éves lőrinci lakos ellen.

A férfi május 16-án délelőtt egy időskorú sértettet keresett fel salgótarjáni családi házában és magát az önkormányzat munkatársának kiadva kínált kedvező áron eladásra ágyneműszettet – a valós értékénél jóval magasabb áron – 160 ezer forintért. A sértett közölte, hogy nincs ennyi pénze. Ekkor a terhelt előleget kért, amelyre a szépkorú átadott részére 60 ezer forintot. A 43 éves férfi az idős sértett pénztárcájában észrevette annak pecsétgyűrűjét, amelyet tőle elkért, majd eltett. A férfi a sértettől elkérte továbbá a pénztárcájában lévő 8 ezer forintját és magával vitte a komódra a csekkek befizetésére előkészített 14 ezer forintot is.

A rendőrkapitányságon a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 43 éves férfit, akitől lefoglalták az ellopott arany gyűrűt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!