Kihívás Napja

2022.05.25. 20:06

Nógrád megye is megmozdult a Kihívás Napján (galéria)

A megyében több helyszínen is mozoghattak a sportolni vágyók, a Kihívás Napja alkalmából.

Fodor Orsolya, Lászlók Judit

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

Ismét csatlakozott Salgótarján a Kihívás Napja elnevezésű sporteseményhez, és szerdán mozgásba lendült a megyeszékhely. Ennek az eseménynek hagyományosan a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése a célja, ami talán még fontosabb most, a világjárvány után, hiszen sokan elkényelmesedtek az otthon töltött időszak alatt.

Több mint száz kisgyermeket vártak a szervezők a helyi óvodákból, az idén százéves város főterére. 9 órától zenés aerobik vette kezdetét, amihez bárki bekapcsolódhatott a gagarinos diákok mellé. Emellett a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. (Remek) nemcsak a téren várta a mozogni vágyókat, hanem a Városi Tanuszodában is, ahol 11 órától kezdődtek a különböző foglalkozások, az utolsó pedig 17 óra után ért véget. Balogh Katalin, a Remek igazgatója elmondta: fontosnak tartja, hogy felhívják az emberek figyelmét a mozgásra, különösen a fiatalok esetében.
– A  koronavírus-járvány miatt az elmúlt években nem tartottuk meg ezt a rendezvényt. Most elsősorban az óvodásokat és az iskolásokat céloztuk meg a mozgásos tervvel a délelőtti órákban, hiszen ha ez beépül az életükbe, akkor a mindennapi rutinjuk részévé válik a rendszeres edzés. Az idősebbekre is gondoltunk, és a Városi Tanuszodában szerveztünk számukra izgalmas programokat – mondta Balogh Katalin. Hozzátette: a vízi aerobik és a hydrobic-foglalkozás mellett gerinctorna is várta az érdeklődőket. Minden gyermek és felnőtt egy sportszeletet kapott ajándékba a 15 perces mozgás után, és az uszodába 25 százalékos kedvezménnyel léphettek be az érdeklődők a kihívás napján.

Balassagyarmaton a helyi iskolák és óvodák mellett a város intézményei is csatlakoztak a Kihívás Napjához azért, hogy Balassagyarmat legyen Magyarország legsportosabb települése. A  résztvevőknek ehhez kapcsolódóan annyit kell tenniük, hogy a kihívás teljesítéséről készült fotókat, videókat feltöltik a Balassagyarmat Városháza Facebook-oldalán lévő bejegyzéshez, vagy elküldik üzenetben. A Kihívás Napjára a Lamenda Alapítvány által működtetett Játékváros Családi Bölcsőde Hálózat is benevezett, amellyel vállalták, hogy kicsit megmozgatják a közösségüket. Vartik Melinda, a Lamenda Alapítvány elnöke elmondta, hogy az eseményhez a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése miatt csatlakoztak. Így szerda délelőtt a családi bölcsődébe járó gyerekeket és azok szüleit egy térbitorló motorozásra invitálták a Zsák utcába, míg a délutáni órákban egy kerékpáros túrát szerveztek Balassagyarmat és Patvarc között főképp azért, hogy népszerűsítsék a kerékpározást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában