Hobbi

2022.05.26. 11:27

Folyamatosan fejlesztik a tudásukat az erdőtarcsai mézeskalácssütők

Mézeskalács-készítő szakkör hozza közelebb az embereket egymáshoz a településen. Markó Róbertné polgármester elmondta, hogy a foglalkozás a Nemzeti Művelődési Intézet pályázata által jöhetett létre, amelynek célja a közösségépítés és erősítés.

N. O.

A foglalkozásokon öten vesznek részt

Forrás: Beküldött

– Több lehetőség közül lehetett választani, nemezelés, gyöngyfűzés, de a helyiek a mézeskalácsot választották. Korábban ugyanis már többször elkészítették a népszerű süteményt az ünnepekre, és szerették volna továbbfejleszteni tudásukat – közölte Markó Róbertné. 

Hozzátette: a szakkör tematikája szabja meg, hogy milyen lépések következnek egymás után, és milyen technikákat kell alkalmazni a sütés során. A polgármester kiemelte, a foglalkozásokon öten vesznek részt, akik már több alkalomra sütöttek mézeskalácsot, így a nemzeti ünnepünkre, Valentin-napra és húsvétra is. Céljuk, hogy amikor letelt a 20 alkalmas képzés, tovább folytassák az alkotást. Az érdeklődők hamarosan megtekinthetik a kalácsokat, ugyanis június 6-án, a családi és gyermeknapon a faluház nagytermében nyílik belőlük kiállítás.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában