Programajánló

2022.05.26. 19:55

Hétvégén főként a gyerekeké lesz a főszerep – nézzük a nógrádi programlehetőségeket!

Körbenéztünk, hogy milyen szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek várják az érdeklődőket szűkebb hazánkban a következő három napban.

Gerhát Karina / Angyal Eszter

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Gyereknapi programok

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben szűkebb hazánk településein is elmaradtak a csemetéknek hatalmas örömet okozó gyermeknapi rendezvények. Idén azonban már számos helyszínen, jobbnál jobb programokkal várják a lurkókat és természetesen szüleiket is.

Balassagyarmat – Háromnapos programsorozattal várják a gyermekeket és a családokat május 27-e és 29-e között, péntektől vasárnapig a helyi Tekergő Kresz Park és Játszótéren. A Tekergő- Szörpölő Napok nevet viselő eseményen különféle színpadi- és családi programokkal, koncertekkel, szörpkóstolási lehetőséggel, illetve számos meglepetéssel kedveskednek a helyszínre látogatóknak.

Bátonyterenye – A városban is különféle programokkal, óriás sétáló bábokkal, csillámtetoválással, tánckavalkáddal, bűvész show-val, vándorjátszótérrel, vattacukorral, popcornnal, tombolával, illetve a Kiflihajó zenekar koncertjével várják a csemetéket május 27-én, pénteken, 16 órától a Városház téren.

Diósjenő – Gyermeknapot és bábfesztivált tartanak a településen május 29-én, vasárnap a helyi Szent István parkban. 10 órától bábszínházi előadással, gyermekkoncerttel, különféle műsorokkal várják az érdeklődőket. Ezen kívül óriás légvárral, játszótérrel, óránként durranó cukorágyúval, különféle bemutatókkal, illetve számos meglepetéssel készülnek a szervezők.

Ipolytarnóc – A helyi önkormányzat is szervez gyermeknapi programot a településen élő fiataloknak május 27-én, pénteken 14 és 19 óra között a művelődési ház udvarán. A jó hangulatú délutánon vidámpark és ugrálóvár várja a 14 év alattiakat, de bábszínházi előadással is kedveskednek a gyerekeknek, akik ügyességi játékokon is kipróbálhatják magukat. Gál István polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy a résztvevőket szendviccsel, édességgel és üdítővel is megvendégeli a település önkormányzata.

Kishartyán – A faluban is rengeteg meglepetéssel kedveskednek a csemetéknek gyermeknap alkalmából május 28-án, szombaton. 9 órától a helyi sportpályán ugrálóvárral, cukorágyúval, különféle bemutatókkal, akadályversenyekkel, lovaskocsikázási lehetőséggel, arcfestéssel, színházi előadással, csillámtetoválással és ebéddel várják a helyszínre látogató lurkókat.

Litke – Május 29-én, vasárnap 14 és 18 óra között kisvasút modell kiállítással, kézműves foglalkozással, ügyességi játékokkal, arcfestéssel, vattacukorral, ugrálóvárral, kisvonatozási lehetőséggel, továbbá óriáspalacsintával várják a gyerekeket a helyi iskola udvarán.

Mátranovák – Gyermek-, illetve családi napot tartanak a községben május 29-én, vasárnap. 13 órától játékos településtúrára hívják a helyieket, majd a program 15 órától tombolasorsolással folytatódik a művelődési házban. 16 órától pedig a Batyu Színház előadásában a Bodza titkos meséi című darabot tekinthetik meg az érdeklődők.

Nagylóc – A településen ugrálóvárakkal, lufihajtogatással, arcfestéssel, különféle ügyességi játékokkal, jégkrémmel, fagylalttal, palacsintával és még számos meglepetéssel várják a csemetéket május 28-án, szombaton 10 és 14 óra között a sportcsarnok feletti salakpályán.

Nógrád – A faluban sem feledkeznek meg a csemetékről, akiknek kézműves foglakozással, különféle bemutatókkal, ugrálóvárral, csillám arc- és testfestéssel, Rózsás Viki koncertjével, továbbá családi interaktív tornával kedveskednek a helyi focipályán május 29-én, vasárnap 14 órától. A helyszínen a gyerekeket palacsinta, szörp és vattacukor is várja.

Nógrádsáp – A helyi focipályán is különféle programokkal készülnek május 27-én, pénteken 9 óra 30 perctől. A gyermekeket ügyességi versenyekkel, lovaglási lehetőséggel, ugrálóvárral, csillámtetoválással, különféle bemutatókkal, illetve ebéddel várja a község önkormányzata.

Pásztó – A városban sem feledkeznek meg a gyermekekről, ezért május 28-án, szombaton 10 és 18 óra között különféle bemutatókkal, színpadi műsorokkal, interaktív programokkal várják őket a könyvtár melletti parkban. 12 órától arcfestéssel, körhintával, fotófallal, lovaglási és hintón való utazási lehetőséggel, óriás fajátékokkal, édességekkel, illetve számos egyéb meglepetéssel is kedveskednek majd a lurkóknak.

Salgótarján – Még nem tudja, mit csináljon a családjával gyermeknapon? Maugli és barátai kínálnak önnek egy káprázatosan jó programot! Május 29-én, vasárnap hatalmas mókázás várja a gyerekeket a Dolinka dzsungelében – mondta el portálunknak Balogh Katalin.
A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a gyereknapi eseménynek ismét részét képezi a családi akadályverseny, aminek hossza közel egy kilométer, kényelmes sétával egy óra alatt beBalungolható. 
– Már ennyiből is biztosan sokan tudják, hogy miben Shantikálunk. A Dolinka könyve családi akadályversenyén az előzetesen regisztráló csapatokat tíz szórakoztató feladat várja majd, titkos ajándékokkal pálya végén a Picurok számára, valamint Lajcsi király az első hat családot rendkívül értékes meglepetésekkel jutalmazza meg.

Idén is a verseny részét képezi a Palóc Roham akadálypályája, amit nem csak a megmérettetésen résztvevők, hanem minden gyermek kipróbálhat. Azonban nem csupán Maugliék várják a felfedezőket, hiszen ott lesz Kovácsovics Fruzsina, a Handabanda zenekar és a világ legügyetlenebb bűvésze is. Annyi játék lesz a helyszínen, hogy egy gombostűt sem lehet majd leejteni: mesekuckó, óriás társasjátékok, minigolf pályák, buborékfoci. S ha mindez nem lenne elég, a Picurokat is dzsungellakóvá varázsolhatják az arcfestők, majd végezetül a jó hangulatot a családok megörökíthetik egy szuper fotóval a greenbox standunkon – emelte ki Balogh Katalin.

Somoskőújfalu – Május 29-én, vasárnap 10 és 14 óra között kutyás bemutatóval, alkotósarokkal, csillámtetoválással, ügyességi játékokkal, ugrálóvárral, lovaglási lehetőséggel, valamint a Paramisi Társulat zenés, táncos mesejátékéval várják a lurkókat a helyi kultúrház környékén.

Szalmatercs – A településen is gyermeknapot tartanak május 28-án, szombaton a Béke úti játszótéren. A Szent Ferenc Szegényei Alapítvány, a helyi önkormányzat, illetve a roma nemzetiségi önkormányzat 10 órától sportversenyekkel, ugrálóvárral, ebéddel, arcfestéssel és csillámtetoválással is kedveskedik a helyszínre érkezőknek.

Szécsény – Városi gyermeknapot tartanak a településen is május 28-án, szombaton 14 órától. A lurkókat ugrálóvárral, kisvonattal, kültéri játékokkal, különféle kvízekkel és számos meglepetéssel várják a szervezők. 15 órától a MintaPinty együttes produkciójának, majd 18 órától a Nyughatatlan zenekar koncertjének lehetnek részesei a Sétálóutcába látogatók.

Vanyarc – Családi- és gyermeknapot tartanak a községben május 29-én, vasárnap 13 és 19 óra között a szabadtéri színpadnál. A helyszínre érkezőket ugrálóvárral, óriásbuborékkal, fagylalttal, lufihajtogatással, arcfestéssel, csillámtetoválással, tombolával, illetve ügyességi versenyekkel várják. 13 órától az egzotikus állatok interaktív bemutatójának, majd bűvész show-nak lehetnek részesei az érdeklődők. A nap a Lóca együttes produkciójával zárul.

Vasárnap megnyílnak a tűzoltólaktanyák is gyermeknap alkalmából:Minden csemete szeretne tűzoltó lenni, a katasztrófavédelem pedig gyermeknapon lehetőséget is biztosít erre. Május utolsó vasárnapján megnyílnak a lurkók előtt a tűzoltóságok kapui. Nógrád megyében az alábbi hét helyszínen várják a hivatásos tűzoltók a gyerekeket, szüleiket és kísérőiket:

  • Balassagyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (Balassagyarmat, Baltik Frigyes u. 1.)
  • Rétság Katasztrófavédelmi Őrs (Rétság, Laktanya út 9.)
  • Bercel Katasztrófavédelmi Őrs (Bercel, Kossuth L. tér 10.)
  • Szécsény Katasztrófavédelmi Őrs (Szécsény, Mártírok u. 2.)
  • Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (Salgótarján, Szent Flórián tér 1.)
  • Pásztói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (Pásztó, Kölcsey út 37.)
  • Bátonyterenyei Katasztrófavédelmi Őrs (Bátonyterenye, Ózdi út 60.)

A nap folyamán a tűzoltók több próbariasztást is tartanak majd, így az emeletről lecsúszó lánglovagokkal és a szirénázó tűzoltóautókkal egyaránt találkozhatnak az érdeklődők. Az tűzoltólaktanyák ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül lesznek látogathatóak 10-től egészen 16 óráig. A hivatásos tűzoltóságok mellett az önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják a lánglovagok munkája iránt érdeklődő kicsiket. Hogy Nógrád megyében pontosan hol lesz erre lehetőség, azt IDE kattintva megnézhetik.

Egyéb programlehetőségek hétvégén Nógrád megyében:

Május 28-án újra megrendezik a korábbi években is nagy sikerrel lebonyolított Laskafesztivált Kazáron. Délután 15 órától a humor lesz főszerepben Janklovics Péter jóvoltából, 17:30-tól pedig a nagysikerű Dűvő Zenekar és a Nógrád Táncegyüttes közös műsorát láthatják. 20 órától a sokak által nagyon kedvelt Republic zenekar lép színpadra, 22 órától az AK26 zenél majd, 22:30-tól pedig mindenki táncra perdülhet majd a Laskabálon, amelynek jó hangulatát Szőlős Robi garantálja. A fesztiválon – mindamellett, hogy ínycsiklandóan finom laskákból is kóstolhatnak – különböző finomságok és egyéb remek kísérőprogramok várják az érdeklődőket. 

Május 28-án, szombaton és 29-én, vasárnap az utazás szerelmesei visszarepülhetnek az időbe, és kipróbálhatják, milyen is volt a vonattal való közlekedés a 70-es, a 80-as, illetve a 90-es években. A résztvevők ismét klasszikus, faburkolatú, lehúzható ablakos, fülkés kocsival vagy éppen forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsival járhatják be a 81-es számú vasútvonalat.

Bővebb részleteket korábbi cikkünkben olvashatnak a programról:

A karancssági Tomy Pub-ban pénteken az elmúlt 15 év legnagyobb slágereire lehet majd bulizni Newik, Noise Walkers és Dj Petrick jóvoltából, a salgótarjáni Apollo Dance Hall-ban pedig Suli Buli vár mindenkit pénteken a sztárfellépővel, ESSEMM-el, valamint a Dj-kel, Danny Ground-al és Ben Nyler-el. Május 28-án, szombaton a pásztói S-Clubban is diszkó vár mindenkire: az est sztárvendége Dr Brs lesz, az est rezidense pedig Pryce, míg szintén szombaton a salgótarjáni Apollo Dance Hall-ban pedig Retro partyban bulizhatnak majd, ahol a lemezlovasok P-Cee, Persik Szabi, Liesz és Dj Edem lesznek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában