Benzinturizmus

2022.05.26. 21:44

Megrohamozták a nógrádi benzinkutakat a szlovák autósok (fotók, videó)

A bejelentésre, miszerint péntektől csak magyar rendszámmal lehet kedvezményes áron benzint venni Magyarországon, nagy roham indult Szlovákia felől a balassagyarmati és a salgótarjáni benzinkutak felé.

Nool

Kígyózott a sor Balassagyarmaton

Forrás: NMH | Fotó: H. H.

Ahogy azt kormányinfón bejelentették, péntektől csak a magyar rendszámú, magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autókat lehet megtankolni 480 forintos literenkénti áron. A bejelentés nagy port kavart, csütörtök délután Balassagyarmatra hatalmas autótömeg indult meg a határon túlról. 

Az egyik balassagyarmati benzinkúton a forgalmat rendőrök irányítják | Fotó: H. H. 

Az egyik balassagyarmati benzinkútnál még estefelé is kígyózott a sor, a forgalmat is rendőrök irányítják - számolt be róla kollégánk, aki éppen a helyszínen tartózkodott.  Mint annak utánajártunk a helyzet a megyeszékhelyen is hasonlóképpen alakult, a legtöbb benzinkút hasonlóképp teljes kapacitással működött. Bár az esti órákra a forgalom némileg csökkent, délután várakozni kellett a tankolni vágyóknak. 

Ottjártunkkor az egyik salgótarjáni töltőállomáson szinte csak szlovák rendszámos autók sorakoztak. - Mivel ma még tudunk olcsó üzemanyagot tankolni, így autóba ült a család, mert holnap már megugranak az árak - mondta portálunknak egy Szlovákiából érkező sofőr, hozzátéve, hogy mindenki a saját pénztárcáját nézi. 

Megnéztük mi a helyzet a salgótarjáni kutakon:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában