Múltidéző

2022.05.27. 19:53

Rengetegen voltak kíváncsiak az 1972-ben remeklő SBTC-re az évnyitón (videó)

A salgótarjáni Dolinkában, a Sese-pályán 1973. március 3-án lejátszott mérkőzésre rengetegen voltak kíváncsiak.

Nool

Forrás: Filmhíradó

A Filmhíradó tudósításában a legendás kommentátor, Novotny Zoltán előadásában tudhatjuk meg, hogy a labdarúgó szurkolók időszámítása szerint is beköszöntött a tavasz, és egy igazi csemegét láthattak az SBTC-Dózsa meccs nézői.

A bejátszásban csíkos mezben láthatjuk az előző szezon legjobb vidéki csapatát, az akkor bronzérmes Salgótarjáni BTC-t. Fehérben a négyszeres bajnok Újpesti Dózsa. 

- Az újpestiek kezdték a játékot, de az első izgalom Szentmihályi kapuja előtt adódott. Kmetty-t felvágták, de a játékvezető a tizenhatoson kívülről rúgatott szabadot. Básti lövése a sorfalról lepattant. A tarjáni kapusnak nincs dolga, annál inkább Szentmihályinak. A 19. percben Juhász kezezése miatt Básti tizenegyest rúghatott. Alaposan becsapta az újpesti kapuvédőt. Ez volt az idény első gólja. 1-0. Fazekas egyenlíthetett volna, de Magyar jól jött ki eléje. Az első félidő tarjáni fölénye után a második negyvenöt percben alaposan feljavult a Dózsa. A 60. percben Dunai II-től Bene elé került a labda, aki nem hibázott. 1-1. Válaszként Kovács lőtt alig mellé. Két perccel a befejezés előtt Bene labdáját Dunai II értékesítette, így 2-1-re győzött a Dózsa - szól a mérkőzés összefoglalója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában