Kirándulás

2022.05.28. 08:23

Kirándulásokkal zárják a tanévet a bátonyterenyei iskolák

A tanév végéhez közeledve kisebb túrákkal, kirándulásokkal színesítik a tanulók mindennapjait az iskolákban.

G. E.

A mátranovákiak a kisterenyei kastélyt választották

Forrás: Beküldött

A Bátonyterenyei Gyerekesély Program ezekhez nyújt anyagi támogatást az abba bevont települések oktatási intézményeinek. A helyi Kossuth és Bartók iskola, továbbá a dorogházai, a mátraverebélyi és a mátranováki iskolák osztályközösségei különböző úti célokat tűzhetnek maguk elé. 

– Két lehetőség közül választhatnak a diákok és a pedagógusok: egy jó hangulatú napot tölthetnek el a Gyürky–Solymossy-kastélyban tárlatvezetéssel és különböző játékokkal, vagy buszos kiránduláson is részt vehetnek. Utóbbiakat Diósjenőre, Hollókőre vagy a Kékestetőre szervezzük – fogalmazott Maruzs-Molnár Ágnes, a programokat lebonyolító Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője. Mint mondta, a fenti lehetőségnek köszönhetően több mint 500 gyermeknek biztosítanak nagyszerű kikapcsolódást. A kirándulások népszerűek az iskolák és a diákok körében. Vannak osztályok, amelyek a pandémia miatt hosszú idő óta először kirándulnak közösen. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában