Nyertest hirdettek

2022.05.28. 19:55

Eldőlt, hogy ki képviselheti Nógrád megyét a Közlekedik a család országos döntőjén (fotók és videó)

Lezajlott a Közlekedik a család című közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntője, amelynek a salgótarjáni rutinpálya adott otthont szombaton.

Veres Edina

A gyerekek is remekeltek a feladatok során

Forrás: NMH/Hüvösi Csaba

A rendezvényt a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság bonyolította le. A megjelenteket a bizottság ügyvezető elnöke, Palkovics Viktor rendőr alezredes köszöntötte, majd hangsúlyozta örömét, amiért ennyire sok, összesen tizenkilenc család vett részt a megmérettetésen. Hozzátette: a versenyzők jelenlétükkel ahhoz is hozzájárulnak, hogy biztonságosabbá válhasson a közlekedés szűkebb hazánk útjain. 
– A megyei döntő célja, hogy felkészítse a résztvevőket az országos döntőre. Éppen ezért egy folyamatos odafigyelést igénylő, tíz próbatételt felvonultató programot szerveztünk – mondta Palkovics Viktor.

A szombati megmérettetésen a családok a menetlevelükön feltüntetett sorrend alapján kereshették fel a különböző állomásokat, ahol a feladat teljesítésére – a helyszínre érkezéssel és a végrehajtással kapcsolatos információk begyűjtésével együtt – összesen nyolc perc állt a rendelkezésükre. A határidő leteltét egy szolgálati gépjármű szirénahangja jelezte. 

A próbatételek között szerepelt például egy KRESZ tesztlap és egy egészségügyi kérdőív, logikai játékok, illetve a bűnmegelőzési szolgálat feladványai. A kerékpáros akadálypályán a családtagok közül egy gyermeknek és egy felnőttnek is bizonyítania kellett rátermettségét, míg az autós ügyességi verseny teljesítését a szülői pár egyik tagjának kellett vállalnia. A résztvevők emellett a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete, és az Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület feladatai során is összemérhették tudásukat.

Az eredményhirdetést Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány és Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese is megtisztelte jelenlétével. A szervezők az első három helyezettet serleggel és ajándékcsomagokkal díjazták, de minden résztvevő család ajándékkal térhetett haza a versenyről. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára végül a Hernádi család állhatott fel, így ők képviselhetik Nógrád megyét a Közlekedik a család vetélkedő augusztus végi országos döntőjében, amely Somogy és Fejér megyében, több helyszínen zajlik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában